ПГ Константин Фотинов без загуба на Световните ученически игри, поражение за СУ Васил Левски


ПГ Константин Фотинов без загуба на Световните ученически игри, поражение за СУ Васил Левски
(сн. isfsports.org)
22-09-2022 21:10 | Деляна Кадиева

Отборите на ПГ Константин Фотинов и СУ Васил Левски започнаха участието си на Световните ученически игри на 21ви септември в Белград, Сърбия. Момичетата са заедно с първия отбор на Чили, Нигерия и Турция, а момчетата с Гърция и Сърбия.

 

През първия ден от шампионата момичетата на Рилски спортист се изправиха срещу състава на Чили. Мачът не беше оспорван след силна първа част за българките, които увеличаваха разликата все повече през останалите четвърти и надделяха с 60:38. 

 

Момичетата се изкачиха и на първото място във временното класиране, след като спечелиха и втория си мач, този път срещу Нигерия с 55:41.

 

Най-резултатна за момичета в двубоя беше Ивана Бонева с 22 отбелязани точки, Деница Манолова записа 12 точки и 14 борби, 11 точки и 7 асистенции добави Моника Борисова, а Радина Илиева се разписа с 10 точки.

 

В последния си двубой те ще се изправят срещу Турция, като срещата ще има ключово значение за това дали ще успеят да задържат лидерската си позиция.

 

За момчетата от Академик Бултекс първата среща бе срещу домакина Сърбия, като те не успяха да се противопоставят на силния си съперник и загубиха с 66:98. Тъй като в групата са три отбора, днес те почиваха, а в петък ще имат за съперник Гърция.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световни ученически игри, Академик Бултекс, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи