Филип Виденов: Показахме хубав облик, но следващата квалификация ще е по-тежка


Филип Виденов: Показахме хубав облик, но следващата квалификация ще е по-тежка
(сн. БФБ)
27-02-2023 17:48 | Мария Маринова

Изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов смята, че националният ни отбор е хубав облик в мача срещу Португалия. „Лъвовете“ спечелиха срещата в препълнената „Арена Ботевград“, но разликата не бе достатъчна за класиране в основната фаза на европейските квалификации. Ето какво каза след мача Виденов пред BGbasket.com:

 

„Чудесна атмосфера. Получи се много здрав мач. Стигнахме дотам, докъдето искахме, но накрая направихме малко елементарни грешки. Не издържахме до края, а имаме доста потенциал, но за съжаление в спорта е така. Ще мислим за следващия етап.

 

Няма как да няма напрежение, но вече играчите са опитни, така че не мисля, че е оказало чак толкова голямо влияние. Просто не затворихме мача така, както трябваше.

 

Очевидно е какъв облик дава Везенков на националния отбор. Качествата му не ги оспорваме изобщо, но ангажира и страшно много защитата на другия отбор. Дава повече пространства за останалите. Вече е опитен играч, най-добрият в Европа.

 

Разбира се, че има шанс Везенков да е в състава и през лятото, но не зависи само от него. Надявам се да не можем да разчитаме на него, защото това ще значи, че евентуално ще отиде в НБА. Пожелавам му го наистина да се случи.

 

Надявам се Коди Милър-Макинтайър да има все по-важна роля и да разчитаме на него. Много добри са ми впечатленията от него, корав играч е и е отборен. Може би накрая се поизмори, направи 1-2 грешки.

 

Това, което показахме, е хубав облик. Надявам се да можем да привлечем повече спонсори, живот и здраве и държавата дано се оправи. Въпросът е, че следващата квалификация ще е по-тежка, защото след края на сезона ще трябва да се тренира и лятото.

 

Организацията на мача беше чудесна. Помагахме с каквото трябва. Получи се идеално. Ако може, да е така във всеки мач – към това трябва да се стремим.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Филип Виденов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи