Людмил Хаджисотиров: Постиженията на един треньор до голяма степен са заслуга на играчите


Людмил Хаджисотиров: Постиженията на един треньор до голяма степен са заслуга на играчите
(сн. БФБ)
14-03-2023 20:06 | Мария Маринова

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе избран за №1 на 2022 г. Той получи наградата си на церемония днес в София, а ето какво сподели по този повод пред BGbasket.com:

 

“Благодарен съм за признанието. Първо обаче трябва да благодаря на всички играчи, които са голяма част от тази награда, на моя щаб специално, на ръководството на Рилски спортист и на най-близките ми хора, които са ме подкрепяли през хубавите и през трудните моменти. Естествено, когато един треньор върви добре и има постижения, до голяма степен това е заслуга на играчите.

 

Честно казано, не съм очаквал тази награда и не съм мислил за нея. Доста от легендите на баскетбола са събрани тук на тази церемония. Хубаво е, че можем да се видим с тях и с повече хора на едно място, така че преживяването е много приятно.

 

Мисля, че миналата година се справихме доста добре с Рилски спортист и реално бяхме близо до максимума, с изключение на това, че не успяхме да спечелим титлата. Ние имаме високи амбиции и в някои аспекти съм максималист, но същевременно мисля, че успяхме да се насладим и да се зарадваме на всеки един успех. Едното не изключва другото. До голяма степен смятам, че нещата ни вървят добре, защото се радваме на всеки ден и на самия процес. Да, резултатът е много важен в професионалния спорт, но ако не можеш да се наслаждаваш на това, което се случва, не мисля, че ще има добри резултати.

 

Направили сме си анализи и сме си взели поуки от миналата година, но това не гарантира нищо. В плейофите и финалите е важно всички да сме здрави и да имаме късмет. Смятам обаче, че всички сме много мотивирани и амбицирани да се представим добре и през този сезон.

 

Ще бъде много трудно да защитим Купата си. Малко отбори са го правили в три години поред. Ще положим максимални усилия, но фокусът ни за момента е върху първия мач с Черноморец."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи