Росен Барчовски: Проявихме класа, майсторство и характер в края


Росен Барчовски: Проявихме класа, майсторство и характер в края
(сн. НБЛ)
12-04-2023 21:13 | Max Sport 2

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски сподели мнението си след драматичната победа срещу Черноморец у дома:

 

„Получи се много хубав мач за баскетбола и за зрителите, малко тежко беше за треньорите. Много оспорван и интересен двубой, надиграха ни в по-голямата част, но ние проявихме класа, майсторство и характер накрая, което е по-важно от слабостите в играта. При нас те няха две. Едната е в защита – те се пазят много трудно, сменихме 10 пъти защитата, може би моя грешка, те ни вкарваха почти от всичко. Другата е, че на постепенно нападение стояхме много статично. Вървеше ни ниския пост на Зейн, но не може вечно.

 

Не си обяснявам играта с някакво отпускане или пдоценяване, абсурд. Черноморец е много труден отбор, имаме малко по-дълъг състав и това даде резултат, не може да не се уморят, петте фаула на Туту също нямаше как да не се отразят. Вижда се какво трябва да подобрим и съм убеден, че ще го направим.

 

Трендът е нагоре. Отдавна не помня толкова оспорвано първенство с хубави мачове.

 

Извоювахме третото място, но нямаме право на грешка. Балкан също надали ще я направят, но винаги има шанс. Може да е 1%, но трябва да го чакаме.

 

Заявили сме нашата зала за плейофите. Универсиада не може, Триадица е същата. Единственото решение е Армеец, но за плейофите не сме готови - едва ли ще я напълним, а и е много скъпо, така че оставаме тук."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи