Васил Евтимов: Ако играчите започнат да си използват мозъците на 60-70%, няма кой да ни бие


Васил Евтимов: Ако играчите започнат да си използват мозъците на 60-70%, няма кой да ни бие
(сн. НБЛ)
12-04-2023 21:34 | Max Sport 2

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов отправи сериозни критики към отбора си след загубата от ЦСКА. Ето какво още каза той след мача:

 

„Щом зрителите са видели хубав баскетбол, съм доволен за тях. Но аз не съм доволен от моите момчета, защото по време на мача чувам „Аз не му вярвам на моя съотборник“. Питах ги в съблекалнята – „Ние какво правим, защо въобще сме заедно?“ Когато един човек не вярва на този, с когото трябва да воюва, смисълът се губи.

Втори мач поред водим, спечелен мач, 3:28 минути преди края водехме със 7-8, нямам представа. Не съм гледал даже статистика, защото принтерът се е счупил. Не знам кой как е играл. След петото нарушение на Мунис Туту организацията пропадна, така че не знам какво да кажа. Ще се концентрираме върху последните три мача вкъщи, защото казахме довиждане на третото място.

 

Ние сме най-атлетичният отбор в България. Ако започнат да си използват мозъците на 60 или 70%, няма кой да ни бие в България. Но те не си използват главата, не знаят какво е тактическа дисциплина.

 

Проблем е. Аз не виждам как това може да е такъв, след като сме спечелили 10 мача поред – да не вярваш на човека, с когото работиш всеки ден. Просто казвам какво чух по време на мача. В момента нямам отговор как ще го реша. Но им казах, че ако продължават така, просто няма смисъл. Просто всеки да всеки да се прибере в тях и кой откъде е.

 

Ако не си вярват, ще е много жалко, защото имат всичките качества на света, но тактическата дисциплина да ме слушат мен отстрани липсва тотално в последните два мача и се питам защо. А когато ме слушаха, Черноморец побеждаваше. Изведнъж спряха да ме слушат. Решиха, че са големи играчи – Евролига играчи, но имат много хляб да изядат, докато станат европейски играчи или на по-високо ниво. Когато треньорът каже нещо, се изпълнява, дори да не са съгласни.

 

Казах на Тъкър, че има капацитет да бъде Евролига играч, но докато не започне да пази и да взима правилните решения в нападение, просто ще остане Джордан Тъкър с талант. Има всички инструменти като баскетболен играч, но му трябва да мисли с главата. Първа година е професионалист. Изисквам много от него, но ако не мисля, че можеше, нямаше да съм толкова строг.

 

На Мунис му казах, че има 3 фаула и да не бърка, но след секунди отива и бърка, хваща се на главата, получава 2 фаула и сяда на пейката. Мишо Капитанов ли да влезе? Ники титков не игра добре днес, но не мога постоянно да изисквам от тях да играят добре. Просто Туту направи фаула в много лош момент от мача.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи