Людмил Хаджисотиров: Изцяло трябва да се фокусираме върху отбора на Академик в плейофите


Людмил Хаджисотиров: Изцяло трябва да се фокусираме върху отбора на Академик в плейофите
(сн. НБЛ)
19-04-2023 22:59 | Max sport 2

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров е категоричен, че в плейофите най-много ще се фокусират върху тима на Академик Пловдив. Ето какво още сподели той след успеха над Спартак Плевен:

 

„Спартак стреляха с изключителен процент от тройката в последните минути. Имаше ситуации, в които играчите майсторски отиграваха след пик-ен-рол, оставаха сами, но истината е, че вкараха и някои доста трудни тройки от дрибъл, което ги държеше в мача. Така им дойде и доста самочувствие. Имаше и състезатели, които нямаха изпусната тройка. Много силен мач на Мартин Маринов, което им позволи в третата част да вкарат 29 точки. Смятам, че мачът можеше да завърши много по-рано в наша полза, но очаквах много здрава битка. Отборът на Плевен е с широка ротация, опитни играчи, добър треньор и щаб, а за нас нямаше по-добър сценарий да се готвим за здравите мачове, които предстоят. Имахме нужда да минем през такъв мач. Мисля, че имаше серия от доста добри моменти. И в защита, и в нападение имаше серия от доста добри моменти. В нападение имахме някои спадове. За мен хубавото е, че въпреки спада и изоставането ни в четвъртата част, успяхме да се върнем в мача с добра защита и няколко добри нападения. 

 

Александър Янев и Чавдар Костов са горяли в много битки, затова сме ги взели. Опитът им, класата им са изключително важни. Те трябва да водят отбора. Затова е важно да са свежи за плейофите, да водят с пример и всички други да ги следват. Смятам, че днес младите ни играчи до голяма степен се включиха добре, с много енергия в защита. Миро имаше и добър мач в нападение, влизайки от пейката. Данчо затваряше много добре отворените пространства в полето в защита. Смятам, че има и други играчи имат още потенциал и ще се включат по-добре ди края на сезона.

 

Разлика бяха и само четирите точки, които допуснахме на бърза атака днес. Плевен победиха Пловдив предишния кръг, като им вкара над 30 точки само от бърза атака в третата част. Беше важно да спрем тези лесни кошове и да ги форсираме повече да играят 5 на 5. Смятам, че по-голямата част от мача се получи.

 

Струва ми се и виждам, че изцяло трябва да се фокусираме върху отбора на Академик Пловдив в плейофите. Играхме с тях миналата седмица и изиграхме добър мач. Ще се готвим максимално добре и фокусът ни е единствено и само обърнат към Пловдив.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи