Димитър Ангелов: Посещаемостта е обидна за такъв мач


Димитър Ангелов: Посещаемостта е обидна за такъв мач
(сн. НБЛ)
02-05-2023 22:10 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов коментира поражението на отбора си от ЦСКА в първия мач от четвъртфиналната плейофна серия между „сини“ и „червени“, игран в залата на армейците:

 

„Нашите основни играчи Алан Арнет и Златин Георгиев направиха фалове и нямах избор – трябваше да ги запазя, за да могат да бъдат по-полезни в третата и четвъртата част и там отборът на ЦСКА ни натисна и направи 10 точки разлика. Не можахме да отговорим на тяхната агресивна игра под нашия кош. Те имат много висок процент за две точки – 78% е прекалено много. Ние, от другата страна, изпускахме отворени стрелби, няколко наказателни удара. И при класата и опита на играчите на ЦСКА това е реалният резултат – между 10 и 15 точки.

 

Трябва да променим агресията за втория мач. Ние не разполагаме с ростера на ЦСКА – малко по-къси сме, но мисля, че в зала „Универсиада“ ще изглеждаме по друг начин. Не мисля, че залата е чак такова предимство, но в тази малка зала се играе трудно. Първо се надявам да дойдат повече хора от днес, защото и двата отбора заслужават по-голяма посещаемост, и да имаме късмета да спечелим.

 

За мен е обидно да няма достатъчно публика на такъв мач. Имахме и закачка пред сезона – ние ги победихме два пъти, те нас – три пъти. При положение че няма друг баскетболен отбор в София, посещаемост от около 400 човека е обида не само за нас, но и за целия баскетбол.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Димитър Ангелов, Левски, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи