Сърбия започна защитата с победа, Латвия шокира Испания


Сърбия започна защитата с победа, Латвия шокира Испания
(сн: FIBA)
15-06-2023 23:34 | BGbasket.com

Сърбия започна защитата на титлата си с победа със 71:63 над Турция на старта на европейското първенство по баскетбол за жени.

 

Шампионатът се провежда в Словения и Израел.

 

Най-резултатни и в двата тима бяха натурализираните американки - Ивон Андерсън наниза 17 точки за европейските шампионки, а Тийра МакКоуан бе най-резултатна за туркините с 12.

 

Унгария оглави група D с победа с 89:67 срещу Словакия. Вираг Киш отбеляза 22 точки за унгарките, които утре излизат в мач срещу туркините.

 

Черна гора победи Гърция със 74:69 в първия мач в група А, като Драгана Живкович завърши с дабъл-дабъл при 15 точки и 14 борби, а други четири нейни съотборнички стигнаха до двуцифрен актив. Артемис Спану и Мариела Фасула също вкараха по 15 точки за гъркините.

 

Латвия надви Испания в другия мач от групата с 67:63. Испанките владееха ситуацията само в първата част, но след това Латвия пое в свои ръце мача и в третия период стигна до аванс от 14 точки, за да удържи финалния натиск.

 

Анет Стайнберга вкара 22 за успеха, Лаура Гил отбеляза 20 за Испания.

 

В група В Чехия надви Италия с 61:58 с по 10 точки от Олбис Андре, Сесилия Дзандалазини и Джасмин Кийс. По-късно през деня Белгия разгроми със 108:59. Белгийките бяха единственият тим в първия ден, минал 100 точки в актива си. Емма Месерман вкара 23 за успеха.

 

В група С сребърният медалист Франция победи Германия с 58:50. Бундестимът успя да вземе аванс в първата част, но след това Франция натисна и направи обрат, а през второто полувреме контролираха нещата.

 

Валериен Вукосавлевич записа 11 точки, Илиана Руперт добави 9. Лина Зонтаг с 10 бе най-резултатна за Германия.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи