Шай Щрикс: Този сезон бе най-интересният


Шай Щрикс: Този сезон бе най-интересният
17-04-2015 17:30

Все още два мача остават до края на сезона в ЕВРОХОЛД Балканска лига, а в тях ще има и български отбор. Рилски спортист стигна до финала в турнира, където ще срещне косовския Сигал Прищина. Ето думите на Спортния директор на лигата Шай Щрикс, който говори за сезона до момента, за предстоящия, както и разбира се за финала:

"Финалите в ЕВРОХОЛД Балканска лига ще започнат следващата седмица и бих искал да пожелая на двата отбора - Рилски спортист и Сигал Прищина да имат два мача на високо баскетболно ниво, силни и качествени срещи, които ще бъдат подкрепени от много добро, коректно и честно съдийство.

Тук е мястото да пратя поздравления и да изкажа едно голямо Благодаря, към всички останали осем отбора и шест федерации, които бяха част от сезон 2014/2015, за доброто сътрудничество по време на сезона и се надяваме да ги видим също така и през следващия сезон 2015/2016. 

Много съм щастлив да кажа, че новата система през сезон 2014/15 беше най-добрата до този момент. Сезон №7 на ЕВРОХОЛД Балканска лига бе най-интересният, но и много предизвикателен. Имахме доста интересни мачове, драма и най-важното - качествен баскетбол. Повечето от залите бяха пълни, а зрителите се наслаждаваха на почти всеки момент на здравите и непредсказуеми срещи. Съдийството в повечето мачове бе много добро и коректно, а нито един двубой не бе решен от отсъждане на някой съдия. Най-добрите отбори този сезон стигнаха до Финал.

Всички треньори, играчи и ръководства дадоха своят максимум по време на дългия сезон в Балканската лига. Всички отбори играха с голямо желание за победа, както у дома така и навън, и аз оценявам фактът, че нити един клуб не излезе в мач без пълния си и най-силен възможен състав.

Също така искам да кажа едно голямо благодаря на екипа в офиса на Балканската лига. Те работеха всеки ден през годината, за да подкрепят и да предоставят на всички клубове най-добрите възможни условия и услуги, за да могат те да се концентрират изцяло върху баскетбола.

За седми пореден сезон нашият основен спонсор - ЕВРОХОЛД, стоеше зад нас и продължава да подкрепя лигата. Нямаше да можем да дадем тези много добри условия като международна лига без подкрепата на г-н Асен Христов и ръководството на ЕВРОХОЛД. Това е най-дългото и най-здравото сътрудничество между някоя баскетболна организация и нейният спонсор, и за това съм благодарен и се надявам да продължим с това прекрасно сътрудничество и в следващите години.

Едно голяво благодаря и на хората от Sportmedia, нашите телевизионни партньори в различните държави и всички други медии, които подкрепят Балканската лига през годините и конкретно този сезон. 70% от мачовете през сезон 2014/2015 бяха излъчени пряко по различните телевизии, а 90% от срещите бяха излъчени в интернет на адрес Sportmedia.tv. Нашата цел за следващия сезон е 90% от двубоите да са пряко по телевизията, а 100% от тях да са на Sportmedia.tv.

Много съм щастлив, че ФИБА отново даде признание на Балканската лига и нашата отговорност сега е да продължим да работим по същия професионален начин - да си сътрудничим с ФИБА, федерациите и отборите, да предоставяме най-добрите условия на клубовете и съдиите и да предлагаме на баскетболните фенове в нашия регион качествено, коректно и силно баскетболно състезание.

За следващият сезон бихме искали да имаме 12 отбора и седем Балкански федерации, да останем със същата система и да използваме същият принцип за календара със съдействието на националните федерации. Също така би ми се искало отново да видя два отбора от България. Определено идеята е да запазим сегашните отбори и за следващия сезон, но някои от тях трябва да стигнат нивото на другите относно предоставените условия - зала, хотел и т.н. Сега идва времето да се наслаждаваме на двата страхотни финала между Рилски спортист и Сигал Прищина и нека по-добрият да победи!


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи