Балкан се поизмъчи с Ямбол, но взе своето


Балкан се поизмъчи с Ямбол, но взе своето
(сн. lap.bg)
30-04-2015 19:49

Балкан тръгна с победа в тазгодишните плейофи на мъжката НБЛ. В първи мач у дома тимът надигра Ямбол с резултат 94-83 и така поведе с 1-0 в серията, в която се играе до два успеха. Ямболии дълго време затрудняваха домакина си и дишаха във врата на "зелените", но в крайна сметка по-високата класа на домакините си каза думата. Мач №2 е в събота (2 май) в Ямбол.

След равностойно начало Балкан направи серия от 7-0, за да дръпне с 5 точки. Разликата стигна и до 7, но ямболии отговориха с 8 поред и поведоха. Балканци обаче върнаха 7 и дръпнаха с 6 преди Лейзър да вкара тройка за край на частта. И втората тръгна равностойно, но със серия от 12-2 ботевградчани успяха да се откъснат с 10 точки напред. Те почти запазиха преднината си, но Бърнас вкара тройка зад центъра със сирената и я направи 6 на почивката. 

Ямболии се държаха близо до съперника в третата част, но в един момент Балкан направи серия от 8-0 и дръпна с цели 13 точки. Гостите свалиха 3 от пасива си до сирената, а след това и още 6 в първите минути на последната четвърт. Мартин Маринов обаче отговори с важна тройка, а скоро разликата отново стана двуцифрена. В оставащото време ботевградчани я поддържаха и затвориха мача спокойно.

Домакините надбориха съперника и имаха 11 овладени топки в повече, а това доведе до предимство от 12-2 в точките от повторни атаки. Отделно балканци имаха и 13 точки в повече след грешки на съперника, което се оказа достатъчно.

Капитанът на домакините Павел Маринов бе най-полезен в двубоя с 25 точки, 6 борби и 5 асистенции. Иван Лилов се отчете с 18 точки, 15 от които след почивката, а силно от пейката се включи Педжа Стаменкович след 16 точки, 6 асистенции и 5 борби.

За гостите с 23 точки се отчете Тейлър Лейзър, а 22 добави Мартин Дурчев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+



Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи