Дунав 8806 взе американски гард


Дунав 8806 взе американски гард
14-08-2015 11:25

Американката Юрика "Ша" Брукс е поредното ново попълнение в състава на шампионките на България "Дунав 8806". Тя е на 28 г. и играе на позиция гард.

 

Ша е завършила Университета на Флорида през 2009 г. През лятото на същата година е избрана в драфта на WNBA във Финикс Меркюри. След това започва да трупа опит в Европа с отбора на Университета Чанкая в турското първенство. Следват 2 години в шведския шампионат, където играе за едни от претендентите за челни места Солна Викингс и Сален Баскет, като е избрана за гард номер 1 в първенството през 2014 г. Последната година Брукс бе в редиците на МКК Шедълце, където записва средно по 12.3 точки на мач.

 

"Бях на ваканция в България и треньорите от отбора ми в Полша ме представиха на г-н Георги Божков. Срещнах се с него и след кратък разговор вече знаех, че искам да съм част от неговия отбор. Божков е чудесен човек и много добър треньор. Той знае как да подготви един отбор и да го направи шампион. Ще се радвам да съм част от неговия отбор", споделя Брукс.

 

Оказа се, че едно познато име в баскетболните среди в Русе е всъщност главният "виновник" за този трансфер.

 

"Тотко Моллов, който е водил баскетболния отбор на Дунав преди години, живее и работи в Полша. Той бе всъщност треньор на Ша там и ми я препоръча. От разговорите ми с нея установявам, че харакерът й ще й помогне да се разбира лесно със съотборничките й и ще пасне идеално в нашия отбор. Разчитам и на това, че има сериозен опит в Европа", сподели треньорът на "сините феи" Георги Божков.

 

Ша Брукс също е на мнение, че с опита, който е натрупала в Турция, Швеция и Полша няма да има особени проблеми с адаптацията.

 

"Конкретно за първенството в България не знам много. Това, което знам е, че отборът на Дунав 8806 има 4 поредни шампионски титли. Това означава, че целта през предстоящия сезон е ясна - отборът отново да е шампион", каза още Брукс.

 

"Не знам особено много за Русе, но съм амбицирана да науча повече. Чух, че феновете са най-добрите в България и знаят как да подкрепят своя отбор независимо дали играе като домакин или като гост. Знам, че няма да има нищо даром и ще се боря да заслужа и тяхното доверие. Затова феновете могат да очакват от мен да вложа много енергия и да давам всичко от себе си всеки път, когато стъпя на игрището", заяви Брукс.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дунав 8806
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи