Кандидатстването за домакинство на Евробаскет 2017 започва на 1 октомври


Кандидатстването за домакинство на Евробаскет 2017 започва на 1 октомври
20-09-2015 13:09

Кандидатстването за домакинство на Евробаскет 2017 ще започне на 1 октомври. Това бе  решено на борда на ФИБА Европа, който се събра на заседание вчера в Лил, Франция, където се провежда финалната фаза на Евробаскет 2015. Участие в заседанието взе и президента на БФБ Георги Глушков.

 

Крайният срок за подаване на заявки е 2 ноември. Комисиите за оценка ще посетят всички страни – кандидати и ще представят свой доклад на събрание на ФИБА Европа през ноември. Те трябва да отговарят на доста критерии от финансово естество, а победителите ще бъдат обявени  на следващото заседание на 11-12 декември.

 

Както беше случаят с Евробаскет 2015, има три възможни варианта: федерациите могат да участва за домакинство на цялото събитие, на една групова фаза или само на финала. Желанието на президента Глушков е България също да приеме група от първата фаза, но изискванията са неизпълними за нас в настоящия момент.

 

Все още не е уточнено още и колко отбора ще участват в квалификациите за следващото Европейско, като засега единствените сигурни, които нямат да играят, са Литва и Испания, които ще участват в олимпийския турнир. Най-вероятно е и участниците в квалификациите за ОИ също да получат директни визи за Евробаскет 2017.

 

Президентът на ФИБА Европа Тургай Демирел поздрави за перфектната работа на четирите организатори на Евробаскет 2015 като отправи и специални благодарности на Френската федерация, която се е справила отлично с домакинството на финалната фаза.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Европа, Евробаскет 2017
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи