Спартак Плевен оцеля в драма край морето


Спартак Плевен оцеля в драма край морето
(сн. lap.bg)
12-12-2015 19:40

Шеста победа от началото на сезона записа Спартак Плевен. Тя бе изключително драматична и трудна, като дойде след резултат 73-71 при гостуването на Черноморец в Бургас. Домакините изоставаха с 16 точки в края на първото полувреме, но не само се върнаха в мача, а дори и поведоха. Опитните гости обаче отговориха моментално, а в края нервите им издържаха при изпълнението на наказателни удари. Така плевенчани делят 3-6 място в класирането с 6 победи и 4 поражения, докато бургазлии остават последни с 1-9. Следващата седмица Спартак ще е домакин на Черно море Порт Варна, докато Черноморец ще гостува на Левски 2014.

 

Една равностойна първа част завърши със серия от 10-3 за гостите, като след тройка на Сашо Груев те взеха аванс от 5 точки. Плевенчани поддържаха преднината си и първите минути на втората четвърт, която беше ниско резултатна. В един момент те направиха поредица от 11 точки, като в рамките на повече от пет минути домакините не можаха да вкарат. Така Спартак се откъсна с 16 напред, като точно със сирената за край на първото полувреме допусна кош за плюс 14.

 

Плевенчани поддържаха преднината си, но в края на третата част домакините имаха добри минути и свалиха до 9. С начало от 7-0 на последната четвърт бургазлии се доближиха и на само 2 точки, а по средата й и изравни. Две минути по-късно Коев вкара тройка и изведе Черноморец напред, но в този момент спартаклии успяха да реагират и отговориха по чудесен за тях начин. Първо Милован Савич отбеляза, а след него с тройки на Веско Георгиев и Груев те дори взеха аванс от 5 точки. Малко след това той стигна и до 6, но бургазлии не се предаваха и свалиха до 2 при 10 секунди до края. Савич не трепна от наказателната линия, но Уилямс върна тройка и разликата падна до едва 1 точка. Франсис успя да отбележи един наказателен, след което опитът на Коев нямаше как да бъде точен и така двубоят завърши с победа за гостите.

Капитанът на плевенчани Веселин Георгиев бе най-резултатен с 21 точки. Димитър Маринчешки завърши с 18 точки и 9 борби, а с дабъл-дабъл от 13 точки и 13 борби се отчете Милован Савич.

За домакините с дабъл-дабъл от 16 точки и 13 борби приключи Константин Коев, а с 14 и 12 се отчете Деян Белич.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи