Рилски наказа Спартак със силна трета част


Рилски наказа Спартак със силна трета част
(сн. Ивайло Андреев)
23-12-2015 19:35

Седма победа от началото на сезона в НБЛ Виваком записа отборът на Рилски спортист. В своята "Арена Самоков" тимът прие Спартак Плевен и спечели с резултат 87-70. Така двата отбора се изравниха заедно с Берое и Черно море и отново и четирите са с еднакъв актив на третото място - в момента със 7 успеха и 5 поражения. Ключова за успеха на самоковци бе третата част, в която и нападението и защитата им вървяха и така се откъснаха далеч напред. Добро впечатление пък направи фактът, че двата отбора имаха малко грешки - 10 за домакините и 9 за гостите. В следващия кръг след седмица Рилски ще гостува на Ямбол, докато плевенчани ще играят в София срещу Левски 2014.

 

Рилски тръгна по-добре и вкара първите шест точки в мача, но постепенно спартаклии се разиграха и изравниха. Домакините обаче отново реагираха в един момент дръпнаха с цели 10 точки, като до края на първата част паднаха до 5. Втората тръгна чудесно за гостите, които отбелязаха първите 9 точки в нея и взеха първи аванс. След това Рилецо изравни и до почивката играта вървеше кош за кош, като много силни минути за плевенчани имаше Герасим Николов, който вкара 11 точки само във втората четвърт, която пък завърши с аванс от точка за самоковци.

 

Второто полувреме започна отлично за Рилецо, които за малко повече от пет минути направиха серия от 19-4 и дръпнаха с цели 16 точки.  След края на третата част разликата стигна до 21 точки и в оставащото време за домакините нямаше проблеми.

 

С по 17 точки за победителите бяха Тони Гуджино и Кори Петрос, като първият хвана и 13 борби за дабъл-дабъл. С 16 точки и 5 асистенции пък се отчете Йордан Бозов.

За гостите най-резултатен с 16 точки бе Александър Груев, като той имаше и 4 асистенции. На косъм от дабъл-дабъл пък бе Милован Савич завършил с 15 точки и 9 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи