Берое с важна крачка към четворката


Берое с важна крачка към четворката
(сн. lap.bg)
09-01-2016 18:55

Важна победа в първия мач в НБЛ Виваком за новата 2016-а година постигна отборът на Берое. В директна битка за четворката заралии наказаха Черно море Порт Варна с 88-80 като гости и така направиха сериозна крачка към задържане на позицията сред първите в класирането. То ще е важно с оглед и на предстоящата Купа на България, а и предвид домакинствата на срещите от третия етап на шампионата. В този мач пък беройци водеха през повечето време, а в последната част стопираха опитите на "моряците" за обрат. Берое вече дели третото място само с Рилски спортист, като и двата отбора са с актив от 9 успеха и 5 поражения, докато варненци отстъпиха на петото място с баланс 8-6. В следващия кръг беройци са домакин на Спартак Плевен, а варненци гостуват на Балкан.

 

След размяна на точки в началото Берое направи няколко добри минути и дръпна с цели 10 точки. Домакините обаче отвърнаха  и след 10-1 свалиха на само 1, а в края на първата част дори обърнаха за +1. През цялата втора двата тима разменяха точки без да има откъсвания, а в последната й минута гостите излязоха напред с 3.

Берое започна много добре след паузата и по средата на третата четвърт дръпна с 10 точки след добра защита. Варненци обаче отговориха със същото  и след 9-0 изравниха, преди обаче Тихомир Желев да отбележи тройка и отново да даде преднина от 3 точки за заралии. В последната четвърт гостите поддържаха малък аванс, като не даваха на домакините да изравнят. Така с 5 поредни точки при малко повече от три минути до края, те се откъснаха и в края удържаха.

 

Беройци вкараха цели 14 тройки от 38 опита, докато домакините бяха с едва 5 от 18. Отделно варненци направиха и 5 грешки в повече.

Най-силно за успеха игра Еврик Гари, който завърши с 27 точки, 8 борби, 5 асистенции и 5 отнети топки. Тихомир Желев се отчете с 18 точки и 5 асистенции срещу родния си клуб, а 12 точки имаше Александър Тодорович.

За домакините много добре се представи Николай Стоянов, който завърши с 23 точки, а Никола Маравич добави 18.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Порт Варна, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи