Балкан вдигна уверено глава след проблемите


Балкан вдигна уверено глава след проблемите
(сн. lap.bg)
30-01-2016 19:48

Балкан вдигна главата си от блатото с проблеми в Ботевград и се върна на победния ход след загубата от Спартак Плевен и тази на треньора си. В двубой от 17-ти кръг на НБЛ Виваком ботевградчани сразиха като домакин Левски 2014 с 91-65 след като водеха значително почти през целия мач. Тимът бе воден от легендата на Ботевград Георги Христов, заедно с новия председател на УС на Балкан Михаил Михайлов, а отборът бе подкрепен мощно от своята вярна публика. В залата присъстваха над 2,000 зрители в знак на подкрепа и съпричастност към проблемите на клуба.

 

Така до момента в класирането Балкан запазва втора позиция с актив 14-3, а „сините“ са седми с 5-12. В следващия кръг, който е последен за второто завъртане в шампионата,Балкан гостува на Академик Бултекс 99, а „сините“ приемат у дома Ямбол.

 

Налегнат от кризата в отбора Балкан започна двубоя под голям стрес с редица грешки и  пропуски, а гостите от своя страна се възползваха и поведоха с 8-2.  За 5 минути „сините“ удържаха съперника с едва два коша от игра. Балкан успя да обърне за първи път минута преди края на първия период след тройка на Мартин Дурчев при 16-15. Ботевградчани влязоха в своя ритъм на игра в началото на втората част и след серия 16-2 и поведоха бързо с двуцифрена преднина. В средата на втория период обстановката се нажежи и бе отсъдено техническо на Мартин Маринов за симулация, след него последва реакция от пейката и още едно техническо за наставника на Балкан. След като домакините наложиха контрола си на терена, на полувремето те вече водеха с близо 20 точки разлика.

 

След подновяване на играта ботевградчани вдигнаха още повече аванса си. За кратко две тройки на Ивко Ивков и Лъчезар Димитров свалиха под 20 изоставането на Левски, но домакините отново поведоха значително с 24 точки след третия период. В последната част Балкан вдигна преднина до 30 точки и въпреки събуждането на Левски, домакините записаха убедителен успех.

 

Душан Цветкович бе най-резултатен за успеха с 21 точки 9 борби. Мартин Дурчев реализира 16, а 15 имаше капитанът Мартин Маринов. С 11 точки и 7 борби завърши Стоян Петков.


За Левски 2014 над всички и единствен с двуцифрен актив с 12 точки и 5 борби бе Станислав Славейков. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛЕВСКИ 2014

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, НБЛ - мъже, Левски 2014
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи