Ямбол наказа Спартак с кош със сирената


Ямбол наказа Спартак с кош със сирената
30-01-2016 19:35

Четвърта победа от началото на сезона в НБЛ Виваком записа отборът на Ямбол. Това стана при домакинството на Спартак Плевен, което бе спечелено със 73-72 по повече от драматичен начин. В герой за домакините се превърна Денис Агре, който освен, че изигра силен двубой, бе на точното място в края и вкара победния кош със сирената. По този начин ямболии се върнаха на осмото място и имат 4 успеха и 13 поражения, докато плевенчани остават пети с баланс 9-8. В последния кръг от първата фаза на шампионата Ямбол ще гостува на Левски 2014, докато Спартак ще е домакин на шампиона Лукойл Академик.

Ямбол отбеляза първите 6 точки в мача, но Спартак ги върна бързо. След това обаче с добри изяви на Денис Агре домакинитенаправиха серия от 11-1 и дръпнаха с 10 точки, като гостите разчитаха доста на опити от тройката. Те не влизаха и така изостанаха,но все пак в последните минути на частта намалиха до 5. И през втората четвърт ямболии поддържаха аванс, който след две тройкипоред на Милиян Боцка стигна и до 8 точки. След това домакините нанизаха още два коша за най-голямата си преднина до момента,след което Франсис върна тройка и така завърши и полувремето.


В първите минути от второто полувреме двата тима си разменяха точки и разликата се запазваше, но плевенчани направиха серия от 8-0 и се доближиха на само точка. Ямболии отвърнаха и дръпнаха с 8, но серия от 7-0 за край на частта, включително тройка на Груев със сирената отново намалиха разликата до само 1.

С първата атака за последната четвърт гостите поведоха за първи път в мача, но Агре бързо върна коша. След това двата тима си разменяха точки и никой не успяваше да се откъсне. При 1.38 до края Величкович вкара два наказателни и изравни, с което остави нещата да се решават в последните секунди. Последва по една неуспешна атака и за двата тима, след което Боцка бе фаулиран, но вкара само веднъж при 47 секунди до края. В ответната атака за гостите Груев успя да се освободи в ъгъла и отбеляза, с което даде аванс от точка за плевенчани 26 секунди преди края. За домакините обаче остана достатъчно време, като на два пъти те пропускаха. И двата пъти обаче топката излизаше в аут и оставаше за тях, а в последните 5 секунди първо Говедаров пропусна, но Денис Агре се оказа на точното място и добави със сирената, с което донесе успеха на ямболии.

Именно Агре бе най-добър за домакините, като завърши с 29 точки и 12 борби. Милиян Боцка се отчете с 21 точки и 5 асистенции, а Станислав Говедаров имаше 15 точки.

За гостите с дабъл-дабъл от 19 точки и 15 борби завърши Димитър Маринчешки, а Милован Савич се отчете с 18 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи