Валенсия спечели 15-ото издание на БУБА Къп Емануил Божков


Валенсия спечели 15-ото издание на БУБА Къп Емануил Божков
01-10-2023 17:38 | BGbasket.com

Валенсия е шампион в 15-ото поредно издание на „БУБА Къп Емануил Божков“. Момчетата от испанския колос завършиха без загуба надпреварата, след като днес се наложиха в последния си мач на сръбския ФОКА (Крагуевац) – отново с категорична разлика с 95:31. Само с една загуба втори се класираха играчите на Виена Юнайтед, които днес надиграха трудно Арис с 60:59.

Домакинът БУБА Баскетбол остана на четвърто място, след като в последния двубой на тазгодишното издание на надпреварата отстъпи на Арис с 52:71.

Доскорошният капитан на мъжкия национален отбор на България Чавдар Костов награди най-полезните играчи в турнира. MVP стана Алваро от Валенсия. Никола Стоилов бе определен за най-добър в редиците на БУБА Баскетбол. Лазар Миланович бе най-полезен за тима от Крагуевац, Христос Бадис бе №1 за Арис, а Сухайб Осман – за Виена Юнайтед.

Бронзовите медалисти от Арис бяха наградени от гарда на Черноморец и националния отбор Евгени Хаджирусев, а изпълнителният директор на БФБаскетбол Филип Виденов даде сребърните медали на играчите от Виена.

Златните медали и купата на победителите от Валенсия пък връчи мениджърът на отдел „Национални федерации и спорт“ към ФИБА Европа и легенда на женския баскетбол в България, двукратен медалист от Олимпийскии игри Радмила Василева-Търнър.

„Поздравявам всички участници, защото тук видях много перспективни деца. Също така поздравявам техните треньори за работа, която са свършили, и разбира се техните родители за това, че подкрепят децата си. Не на последно място искам да поздравя организаторите на турнира от БУБА Баскет за добрата организация и добрите условия!“, каза на участници и публика легендата на женския Левски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи