Френски триумф в Еврокъп (видео)


Френски триумф в Еврокъп (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
13-04-2024 13:15 | BGbasket.com

Париж отвори нова страница в своята история, след като за първи път триумфира с трофея в Еврокъп. Баскетболистите Туомас Ийсало отказаха Бурж-ен-Берс във френския дуел с 89:81 във втория финален мач, който се изигра в „Екинокс Арена“. По този начин парижани сложиха край на серията с 2:0 победи, като спечелиха първата среща със 77:64 на свой терен.

 

Това означава, че тимът от Париж ще бъде част от Евролигата през следващия сезон. Играчите на финландския специалист нямаха спиране през цялата кампания във втората по сила надпревара на Стария континент, след като финишираха с рекордните 22 успеха и допуснаха само едно поражение.

 

 

 

Високата резултатност бе фактор още от самото начало и след 10 минути игра домакините се отскубнаха с 4 точки. Бурж-ен-Берс не намали оборотите и през цялата втора част, за да се изстрелят на полувремето при 46:43. 

 

 

 

Гостите изравниха силите при подновяването на играта и това даде резултат, тъй като се добраха до обрата и точка актив в края на предпоследния период. Началото на финалната десетка даде заявка за интрига до самия край, но впоследствие парижани нанесоха своя удар и заиграха трайно ролята на лидери, за да триумфират.

 

 

 

Ти Джей Шортс открадна шоуто за победителите и бе избран за MVP на финалната серия в надпреварата. Освен това американецът със северномакедонски паспорт грабна приза за Най-полезен играч и на редовния сезон. Гардът остави на сметката си 22 точки, 6 борби и 5 асистенции.

 

 

 

От неговите съотборници Микаел Янтунен има 15 точки. Надир Хифи приключи с 14, Тайсън Уорд записа 10.

 

Айзея Майк бе над всички за Бурж-ен-Берс отвърна с 16 точки и 6 борби. Джеръми Морган има 14 и 4 тройки, Бодиан Маса реализира 12. Хюго Бенитес и Аксел Жулиен останаха с по 11 точки.

 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж, Бурж-ен-Берс, Еврокъп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи