Милър-Макинтайър господар при асистенциите в Евролигата


Милър-Макинтайър господар при асистенциите в Евролигата
(сн. euroleaguebasketball.net)
16-04-2024 11:41 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър определено ще запомни своя дебютен сезон с екипа на Баскония в Евролигата. Американецът с български паспорт даде сериозна заявка за Новобранец №1 в турнира на богатите, а последното му постижение подкрепя тези думи. Гардът финишира на първо място по асистенции след края на редовния сезон в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент. Срещу името на българския национал личат средно по 7.2 завършващи подавания за 34 мача.

 

 

 

Зад себе си 29-годишният баскетболист остави имена като Факундо Кампацо от Реал Мадрид (6.5 асистенции), Лоренцо Браун от Макаби Тел Авив (6.2), Милош Теодосич от Цървена звезда (5.9) и Костас Слукас от Панатинакос (5.7), които допълват Топ 5 в графата. Представянето на 191-сантиметровия плеймейкър е една от основните причини испанците да мечтаят за участие в плейофите след 5-годишна пауза. Той може да се похвали с още по 8.5 точки и 4.1 борби.

 

 

 

Роденият в Хай Пойнт играч не е единственият представител на баските сред най-добрите след края на редовния сезон в Евролигата. Маркъс Хауърд е лидер при реализаторите с по 19.4 точки и по отбелязани тройки с по 3.7, докато Тадас Седекерскис и Чима Монеке са в Топ 5 при най-добрите борци, като първият е трети и има по 6.8 овладени под двата ринга топки, а вторият е пети с по 6.7. Освен това Монеке е на петата позиция с коефициент на полезно действие от 18.9.

 

 

 

За Милър-Макинтайър и компания предстои най-важното предизвикателство. Тази вечер съставът на Душко Иванович ще има визита на Макаби Тел Авив в мача между седмия и осмия в плей-ин турнира. Срещата ще стартира от 20:00 часа българско време в „Щарк Арена“, Белград. Победителят ще намери място в плейофите, кудето ще срещне Панатинайкос, който финишира на второто място.

 

 

 

От своя страна загубилият ще получи още един шанс за класиране, като ще играе срещу спечелилия мача между деветия и десетия – Анадолу Ефес и Виртус Болоня в опит да си гарантира сблъсък след това с лидера Реал Мадрид.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коди Милър-Макинтайър, Баскония, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи