Без изненада: Иван Алипиев над всички за Латина


Без изненада: Иван Алипиев над всички за Латина
(сн. Giulio Tiberi)
22-04-2024 11:06 | BGbasket.com

Иван Алипиев, Борислав Младенов и Латина приключиха с грешен ход редовния сезон в италианската Серия А2. Пред своя публика двамата българи и техните съотборници загубиха драматично от Форли с 87:89 в мач от последния десети кръг във втората фаза от Зеления регион.

 

Баскетболистите на Джанмарко Сако имат на сметката си 7 победи и 25 загуби, като финишираха на 11-то място в крайното класиране в един от потоците на втора италианска дивизия. Това означава, че Алипиев, Младенов и компания все още се намират в зоната на плей-аута. В следващата фаза „нерадзурите“ ще срещнат 5 други отбора в опитите си да се спасят от изпадане. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Latina Basket (@latinabasket)

 

 

След едно полувреме, изпълнено с висока резултатност, домакините съумяха да се изстрелят при 49:41. През второто полувреме „нерадзурите“ продължиха в същия дух, но гостите не се предадоха и се постараха да обърнат развоя на събитията в края на мача, когато се поздравиха с успеха.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Latina Basket (@latinabasket)

 

 

Алипиев започна в стартовата петица и спази традицията от гледна точка на силното си представяне. Българският национал бе над всички и поведе листата на реализаторите за тима от Латина. Крилото се отличи с 19 точки, 5 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 37 игрови минути. При стрелбата си той бе 7/11 от средна дистанция, 1/6 отвъд дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

От своя страна Младенов се включи от пейката и остана в игра 11 минути. За това време крилото не успя да се разпише, но завърши с 4 борби, 1 асистенция и 2 чадъра. При стрелбата си той бе 0/1 от средно разстояние и 0/2 от тройката.

 

Димарио Мейфийлд завърши със 17 точки и 9 борби от техните съотборници.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Алипиев, Борислав Младенов, Латина
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи