Александър Везенков: Взех правилното решение да дойда в НБА


Александър Везенков: Взех правилното решение да дойда в НБА
23-04-2024 09:29 | BGbasket.com

Александър Везенков не съжалява за избора си да продължи кариерата си в НБА, въпреки трудната първа година, която имаше със Сакраменто. Това призна той на пресконференция след края на сезона с „кралете“, които не успяха да се класират за плейофите.

 

„Взех правилното решение да дойда в НБА, няма съмнение за това. Съмнявал съм се в други неща, 100%, но не и в избора си да дойда тук“, заяви Везенков.

 

„Това е голяма възможност, на която не можеш да кажеш „не“. Това е НБА. Както казах, съмнявах се върху други неща, но не и върху това“, категоричен бе българинът.

 

Везенков: Изпълних на 100% това, което се искаше от мен


Той сподели и колко труден е преходът от това да е MVP в Евролигата към настоящата му роля в Сакраменто. "Все още е трудно. Всеки човек обича вниманието, да е най-добрият и да поема отговорност. Въпреки че нивото е различно, нещата са същите – в една работа имаш повече отговорности, в друга – по-малко."

 

"Знаех къде идвам и какво се случва. Понякога мислех, че мога да помогна повече, че заслужавам да играя повече. Първо обаче гледам себе си в огледалото, за да виде моите грешки. Трудно е, защото както казах, ние сме хора. Всеки има нужда да играе. Обичаме тази игра и искаме да играем. Ако попитате всеки състезател, той ще иска повече, дори някой, който има по 35 минути.", добави той.

 

Везенков: Ще използвам паузата, за да подобря генерално играта си

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Сакраменто, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи