Трети път: Левски би Миньор с една-единствена точка


Трети път: Левски би Миньор с една-единствена точка
(сн. НБЛ, архив)
23-04-2024 21:24 | BGbasket.com

Левски успя за трети пореден път да победи Миньор с точка разлика. Това стана в последен мач от редовния сезон в Sesame НБЛ.

 

След продължение Левски победи с 84:83.

 

Левски се бе класирал още преди това за Топ 8, след вчерашния мач Шумен-Ямбол.

 

И двата отбора излязоха с по-експериментални петици, като първи старт в НБЛ получи юношата на Миньор Денис Григоров. Именно той даде тон на своите, с две тройки още в началото на двубоя, с което Миньор поведе след серия от 16-0.

 

Левски поведе първоначално, но с тройки и бързи атаки гостите не само обърнаха, но и се откъснаха напред. Миньор определено играеше по-концентрирано и взе двуцифрена преднина бързо, и успяваше да я поддържа. Левски продължи отпуснато особено в защита и натрупа доста ранни нарушения. След добра за гостите първа част те я взеха с 28:19.

 

Миньор продължи да е много убедителен в атака, докато Левски продължи да не намира начини да спира противника. Разликата не се увеличаваше, но и не намаляваше във втората четвърт, като гостите поддържаха натрупаната в първата част преднина. Едва в края на полувремето домакините успяха да се доближат на 8 от Миньор - 41:49.

 

Левски се съвзе след подновяването на играта благодарение на 8 бързи точки от Златин Георгиев. Така "сините" се върнаха до едва пет дистанция от противника и вече можеха да гонят обрата.

 

Миньор натежа и с нарушения, като Ромело Бърел извърши четвърто още в средата на третата четвърт. Левски страдаше от слабите си проценти на стрелба, а за пореден мач пропусна доста и от наказателната линия. Домакините се доближиха само на две точки от Миньор, след сериозни карамболи в третия период, което отвори заключителните 10 минути от мача.

 

И в тази част Левски започна със серия от 5-0 и направи пълен обрат, провеждайки за първи път от началото на мача. В още един мач между двата тима нещата опряха до последните секунди. Миньор ги доигра без Бринюк, който получи неспортсменско и техническо и бе дисквалифициран.

 

Центърът Мартин Тодоров изравни за Миньор точно минута преди края за 76:76, а Димитър Маринчешки пропусна два фаула след него. Двата тима направиха и по още един пропуск от игра, за да отидат на продължение.

 

Кош за кош продължи играта и в продължението, като нервите започнаха да вземат превес и от двете страни.

 

За решителните моменти Левски остана без капитана си Асен Великов с 5 фаула, а финалната минута дойде при точка аванс за "сините".

 

Така и завършиха нещата, при 84:83, в трети пореден мач Левски надигравайки Миньор с една точка разлика.

 

Най-резултатен за успеха бе Златин Георгиев, който оформи дабъл-дабъл от 21 точки и 10 борби. По 13 вкараха Димитър Маринчешки и Асен Великов (8 асистенции), с 12 завърши Красимир Петров, а с 10 и 7 борби е Александър Александров.

 

За състава на Георги Младенов най-добър бе Лъчезар Тошков, който финишира с двойни показатели от 18 точки и 10 асистенции, като добави към тях и 8 борби. Двойни показатели записаха още Богдан Бринюк (17 точки и 10 борби) и Данило Аранитович (13 точки и 16 борби). Денис Григоров вкара 12, а с 10 е Георги Кендеров.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - МИНЬОР 2015

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи