Ембийд смаза Ню Йорк с 50 и разкри за заболяването си


Ембийд смаза Ню Йорк с 50 и разкри за заболяването си
(сн. Twitter)
26-04-2024 11:35 | БТА | BGbasket.com

Джоел Ембийд наниза цели 50 точки за първата победа на Филаделфия над Ню Йорк със 125:114. Той беше точен при всичките си четири изстрела от зоната за три точки, а също така в третата част наниза 18 – важен принос за крайния резултат.

 

Още след втората среща, която 76-ърс загубиха, той смело заяви, че "тимът му ще спечели тази серия". В един от най-добрите си мачове в плейофите, Ембийд стана едва третият състезател, който бележи 50 точки на Никс в елиминации. Също така статистиката му включва 13 от 19 опита успешна стрелба от игра, както и 19 от 21 от наказателната линия и прибави 7 борби под кошовете.

 

Тайризи Макси остана с 25 точки и подаде 7 асистенции за победителите, а Кели Убре-джуниър приключи с 15.

 

За Никс гардът Джейлън Брънсън остана с 39, центърът Джош Харт прибави 20, а Оджи Ануноби – 17. Мичъл Робинсън беше номер 1 под кошовете в техния тим със 7 взети топки и 2 вкарани точки.

След този мач Ембийд направи разкритие пред медиите, че страда от болестта на Бел, която се изразява чрез парализа на лицеви нерви. В пресата по-рано се появиха статии, че тежкото крило се е подложил на лечение заради болестта.

 

"Лечението трябваше да започне ден или два преди мач с Маями", обясни 30-годишният баскетболист, който е роден в Камерун, като уточни, че в момента страда на моменти от мигрена и слабост на лицевите мускули, което води до парализа на лявото око и на устата.

 

"Да, много е притеснително", заяви Ембийд, който носеше тъмни очила при разговора си с медиите след мача. Тази парализа, която обикновено изчезва в рамките на няколко седмици или месеци "засяга лявата част на лицето ми", уточни играчът.

 

"Трудно е, но не смятам да се предавам", каза още той. Болестта, от която страда и чийто произход не познава според някои специалисти може да бъде реакции, провокирана от вирусна инфекция.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи