U19: ЦСКА финишира на върха в група Б, талант на Дунав изригна с 40 точки


U19: ЦСКА финишира на върха в група Б, талант на Дунав изригна с 40 точки
(с.н. Баскетболен клуб ЦСКА София / CSKA Sofia Basket)
26-04-2024 20:40 | BGbasket.com

ЦСКА финишира без грешка груповата фаза на финалите за юноши до 19-годишна възраст. Момчетата на Планимир Дафинов отказаха Шумен с 97:86 в директен спор за върха в група Б, който се изигра в залата на столичния отбор. Така „червените“ завършиха на първо място с пълен актив от три победи, а шуменци се наредиха на второто място в крайното класиране с два успеха и едно поражения. Както е известно, двата отбора си осигуриха място на полуфиналите кръг преди края на груповия етап.

 

Символичните гости поеха контрол върху събитията на паркета още през първото полувреме, спечелено с 52:41. След паузата „армейците“ отново бяха по-добри и удържаха всички опити за обрат на символичните домакини, за да стигнат до победата.

 

Деян Лазаров даде тон на „червените“ с 24 точки и 8 борби. Иван Димитров добави 23 и 8 овладени под двата ринга топки, Георги Цеков реализира 20. Кристиян Челенков и Боян Кьосев нанизаха по 12 точки, като първият завърши и с 11 овладени под двата коша топки.

 

Баръш Мустафа отговори за шуменския отбор с 22 точки, 7 борби и 8 асистенции. Станислав Бънков (5 завършващи подавания) и Веселин Байчев (8 овладени под двата ринга топки) вкараха по 15, Окан Хасанов завърши с 12 и 5 завършващи паса.

 

 

В другия мач от потока Дунав Русе постигна първи успех на финалите. Играчите на Николай Николов спечелиха убедително срещу БУБА Баскетбол след 88:58 в мач от последния трети кръг. Така русенци ще завършиха на третото място в крайното класиране с една победа и две загуби, а съставът на Борис Бракалов останаха без успех в груповата фаза и приключиха на последната четвърта позиция.

 

Тимът от Русе водеше в резултата през целия мач и това се оказа достатъчно да спечели убедително. Освен това Дунав овладя 51 борби срещу 41 за столичния тим.

 

Иван Живков изригна с впечатляващите 40 точки, които допълни с 5 асистенции и 4 тройки. Стоян Ганев регистрира 19 и 16 борби, Емил Найденов отбеляза 10 точки.

 

Ивайло Груев стана най-резултатен за Буба с 14 точки и 5 борби. Калоян Мавров има 10 и 10 борби.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи