Барселона отново рани Олимпиакос след инфарктни последни секунди (видео)


Барселона отново рани Олимпиакос след инфарктни последни секунди (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
30-04-2024 22:45 | BGbasket.com

 

Барселона мечтае все по-силно за поредно класиране на Финалната четворка в Евролигата. Селекцията на Роджър Гримау пречупи Олимпиакос с 82:80 след продължение в третата четвъртфинална среща, изиграна в Двореца на мира и дружбата. Както по традиция, двата отбора сътвориха нов драматичен мач, в който Джабари Паркър спаси кожата на испанците и същевременно разби сърцата на гърците във финалните акорди на допълнителното време. 

 

По този начин каталунците поведоха в серията с 2:1 победи срещу състава, воден от Йоргос Барцокас. Четвъртият мач отново ще бъде в Пирея, като датата е 2 май (четвъртък).  

 

 

 

Откриващите минути не блеснаха с особено голяма резултатност .Алек Питърс  и Мустафа Фал се опитаха да разчупят леда за домакините в офанзивен план, докато от другата страна тази отговорност се падна върху плещите на Ян Весели и Джабари Паркър. Така равенството светеше на таблото при 13:13 в края на встъпителния период.

 

 

 

Тенденцията не се промени и в началото на следващата десетка, като реализаторите рядко изпъкваха и от двете страни. Тя обаче бе нарушена на бърза ръка от Филип Петрушев и Моузес Райт, които комбинираха своите усилия и се погрижиха домакините да се оттеглят в съблекалнята при 37:32.

 

 

 

Весели се зае със задачата да възстанови баланса на силите на старта на третата част и тя се оказа успешна, тъй като почти собственоръчно възстанови паритета.  Томас Уолкъп и Питърс дадоха да се разбере, че гърците имат противодействие, но щафетата бе поета от Николас Лапровитола, Уили Ернангомес и Паркър, като тримата тласнаха гостите с 6-точков аванс след 30 минути игрово време.

 

Ернангомес задържа испанците на лидерската позиция и в откриващите моменти на заключителната четвърт. „Червено-белите“ намериха рецепта за пълен обрат със съдействието на Найжъл Уилямс-Гос, Райт и Петрушев. Наказателната акция, подхваната от тримата, увеличи шансовете на тима от Пирея за победа. Два точни далечни снаряда на Алекс Абринес съживиха надеждите на кталунците, а кош на Лапритола фиксира ново равенство във финалните 6 секунди. Атака по-късно Улямс-Гос пропусна да реши всичко и развръзката остана за продължението.

 

 

Всичко най-интересно остана за допълнителните 5 минути, когато водачеството непрестанно сменяше своя притежател. Фал позволи на действащите шампиони на Гърция да дръпнат с 3 точки в последните 56 секунди, но тройка на Томаш Саторански върна нещата в изходна позиция. Драмата се заплете още повече в последната секунда, когато Паркър не трепна от наказателната линия след много спорно нарушение, отсъдено срещу него, а нападение по-късно Шакил МакКисик не успя да порази целта от далече и всичко свърши.

 

 

 

Ян Весели окрили "блаугранас" със своите 16 точки. Томаш Саторански (5 асистенции), Уили Ернангомес (5 борби) и Джабари Паркър (9 олвадени под двата ринга топки) се разписаха с по 13. Николас Лапрвитола се отчете с 12 и 8 асистенции. 

 

Филип Петрушев отговори на предизвикателството за гърците с 18 точки и 5 борби. Моузес Райт блесна с 16 и 8 овладени под двата ринга топки, Томас Уолкъп финишира с 10, 5 олвадени под двата ринга топки и 6 завършващи подавания. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос, Барселона, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи