Почти перфектен Костадинов не бе достатъчен за Аликанте


Почти перфектен Костадинов не бе достатъчен за Аликанте
(сн. Konstantin Kostadinov/Instagram)
04-05-2024 13:29 | BGbasket.com

Константин Костадинов и Аликанте инкасираха втора поредна загуба в испанската Leb Oro. Българинът и неговите съотборници допуснаха загуба при визитата си на Гипускоа с 87:97 в мач от 33-ия кръг.

Това се оказа достатъчно за момчетата на Антонио Перес да имат на сметката си 19 победи и 14 загуби, което продължава да ги поставя на седмото място във временното класиране на втора испанска дивизия. На 10 май (петък) Костадинов и компания ще приемат Сан Пабло Бургос.

 

 

 

Домакините дадоха заявка за победата още през първото полувреме, спечелено с 53:37. Гостите имаха отговор при подновяването на играта, когато се постараха да направят обрат, но техните съперници постепенно си върнаха контрола и спечелиха.

 

Костадинов намери място сред титулярите и изнесе още един силен мач с екипа на тима от Аликанте. Българският национал се представи на висота в офанзивен план. Крилото финишира с 16 точки, 4 борби и 1 асистенция за 32 игрови минути. При стрелбата си той бе почти перфектен -  6/6 от средна дистанция, 1/1 зад дъгата и 1/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Брадли Дейвидсън отбеляза 23 точки от неговите съотборници.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Константин Костадинов, Аликанте
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи