Панатинайкос извади 5 милиона евро, за да запази една от звездите си


Панатинайкос извади 5 милиона евро, за да запази една от звездите си
(сн. euroleaguebasketball.net)
08-05-2024 14:36 | BGbasket.com

В Панатинайкос определено мислят за бъдещето. Гърците нямат никакво намерение да се разделят с един от своите лидери в близко бъдеще. Цветовете на „зелените“ ще продължи да брани Кендрик Нън, а новината бе потвърдена днес от собственика на клуба – Димитрис Янакопулос в Instagram. Според информацията, разпространена от медиите на Стария континент, американецът и шефът на „детелините“ са си стиснали ръцете за удължаване на договора до края на сезон 2025/2026 на стойност 5 милиона евро.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Eurohoops.net (@eurohoops_official)

 

 

В контракта на гарда има опция, позволяваща му да напусне „зелените“ до 15 юли, когато е крайният срок, в който може да си намери отбор в НБА. Въпросната клауза важи и за лятото на 2025 година.

 

Той акостира в отбора от Атина в края на октомври и се превърна в липсващото пърце в ударната селекция, водена от Ергин Атаман. Блестящите изяви на Нън помогнаха на ПАО да си осигури място на Финалната четворка в Евролигата след 12-годишно отсъствие. Срещу името на родения в Чикаго играч личат средни показатели от 15.9 точки, 2.6 борби и 3.0 асистенции за 33 мача в турнира на богатите, докато в елита на южната ни съседка се отчита с по 12.9 точки, 2.6 овладени под двата ринга топки и 4.1 асистенции за 20 срещи.

 

 

 

Преди това 28-годишният баскетболист се подвизаваше в Мями Хийт, Лос Анджелис Лейкърс и Вашингтон Уизърдс, както в и Санта Круз Уориърс, който е част от Лигата за развитие към НБА. На сметката си с „горещите“ има финал през 2020 години в най-силното първенство на света.

 

На колежанско ниво 195-сантиметровият стрелец играе за Юнивърсити на Илинойс в Шампейн и Оукланд Юнивърсити.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кендрик Нън, Панатинайкос, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи