Тройка в последните секунди определи първия финалист при юношите U17


11-05-2024 16:10 | BGbasket.com

Драма в „Арена Ботевград“ определи първия финалист в Държавното първенство за юноши U17 през този сезон. ЦСКА ще играе за трофея, след като надви Черно море Тича с 67:66, макар да пропиля двуцифрена преднина в хода на срещата. Големият герой за армейците бе Марк Воденичарски, който освен водещ реализатор, отбеляза и победна тройка в последните секунди на мача.

 

На финала в неделя ЦСКА ще се изправи срещу победителя от другия полуфинал между Балкан и Миньор 2015.

 

Двубоят започна много оспорвано, като разликата през първата част така и не надвиши 4 точки, а след края й „моряците“ водеха с 21:20. Резултатността спадна значително през втория период, в който отново нито един от двата тима не натрупа по-сериозен аванс, като почивката дойде при 33:32 за ЦСКА след 19 точки на Марк Воденичарски.

 

След паузата баскетболистите на Планимир Дафинов взеха инициативата и след много силна трета част се откъснаха с най-голямата разлика до момента в мача – 53:39.

 

Варненският тим обаче не се отказа и не само че заличи пасива си, а минута преди края стигна и до пълен обрат след кош на Мартин Попов за 62:61. Тройка на Марк Воденичарски върна аванса на ЦСКА, преди три наказателни удара на Попов отново да дадат предимство за Черно море. Последваха грешка и пропуск от страна на „червените“, а 11 секунди преди края Михаил Железов увеличи преднината на отбора си за 66:64 след точен наказателен удар. ЦСКА получи право на последна атака, а с отговорността отново се нагърби Воденичарски, който не трепна и с тройка самия край направи нов обрат – 67:66. Това на практика остави почти без шансове „моряците“, които все пак стигнаха до стрелба от трудна позиция в последната секунда, но без успех.

 

Марк Воденичарски бе най-резултатен за победителите с 27 точки (6 тройки). Кристиян Каменски записа 17 точки и 9 борби. Боян Кьосев овладя 10 борби.

 

За варненския тим 21 точки реализира Мартин Попов. Светослав Славов направи дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби, а Берк Иванов е с 13 точки и 9 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА U17 - ЦСКА U17

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U17

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U17
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи