Любомир Минчев: Не можем да чакаме само на нападението


Любомир Минчев: Не можем да чакаме само на нападението
(сн. НБЛ)
12-05-2024 22:41 | Веселин Михайлов

Спартак Плевен не успя да нанесе втори пореден удар във втория кръг от плейофите на Sesame НБЛ. „Синьо-белите“ отстъпиха пред Рилски спортист с 82:90 в зала „Балканстрой“. Старши треньорът Любомир Минчев подчерта, че спартаклии са се представили слабо в защита.

 

Загубихме, защото играхме по-слабо, най-вече в защита. Смятам, че и нападението ни не беше толкова процентно, но има и такива дни. Когато имаш подобни дни, защитата трябва да ти помогне, ние се представихме много слабо в този аспект, особено през първото полувреме. Нищо не сме сбъркали, нито Рилски ни забави нападението. Основният проблем дойде от защитата, имаше проблеми от гледна точка на комуникацията и изпълнението.“

 

Талиб Занна успя да доигра е мача, но Константин Тошков каза, че не може. Опита да се върне, но когато го извадих, отбеляза, че няма как да се върне в игра. Ще проверим неговото състояние в следващите дни. Относно отсъствието на Алекс Ломакс, той е болен от вчера. Беше на вливания, но преди мача каза, че е доста отпаднал и няма да бъде на разположение“, поясни опитният специалист.

 

Ще си направим анализите за четвъртия мач, моето желание е да играем по-добре в защита, не можем да чакаме само на нападението. Станимир Маринов не може да издържи дълго и цяло второ полувреме играхме без типичен гард, използвахме Джулиън Люис на тази позиция. Независимо от това вкарахме 82 точки, но получихме доста. Когато намалихме разликата, също допуснахме грешки в дефанзивен план и в края гостите вкараха две стрелби, които бяха доста болезнени за нас и решиха мача. Имаха късмет, не казвам, че това е само на тази база, защото те бяха доста концентрирани и си личеше.

 

Аз предупредих играчите още след победата в Самоков, че положителната емоция да не тръгне в негативна насока. Публиката ни помогна, подкрепи ни в моментите, в които ние тръгнахме да се връщаме. Съжаляваме, че не успяхме да зарадваме хората в залата и да обърнем изцяло мача, но има и такива дни“, отбеляза Минчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Любомир Минчев, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи