Иванов на висота за край на сезона за Сибиу


Иванов на висота за край на сезона за Сибиу
(сн. BC CSU Sibiu/Facebook)
13-05-2024 11:40 | BGbasket.com

Павлин Иванов и Сибиу финишираха на осмото място в плейофите на Румъния. Българинът и неговите съотборници отстъпиха при визитата си на Динамо Букурещ след 75:91 във втория мач за седмата позиция.

 

Това се оказа достатъчно за Томас Ринкевичус да загубят серията с 0:2 загуби и да се поздравят с по-добро класиране в елита на северната ни съседка.

 

 

 

 

Домакините се развихриха още на старта и в края на първия период се изстреляха с 22 точки. Отборът от Букурещ запази нивото си и през цялата втора десетка, за да се приберат в съблекалнята при 52:34.

 

Гостите се активизираха на старта на третата част и редуцираха до голяма степен своето изоставане, но Динамо стигна до 10 точки след 30 минути игра. Все пак в заключителната четвърт домакините си върнаха контрола върху събитията на паркета и всичко приключи.

 

Иванов получи доверие от Ринкевичус и в последния мач на „орлите“, като намери място в стартовата петица. Българският национал отново бе на висота в нападение за тима от Сибиу. Гардът завърши с 14 точки, 5 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 27 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 3/5 от средна дистанция, 2/6 отвъд дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Маркъс Ловинг записа 17 точки и 5 борби от неговите съотборници.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Павлин Иванов, Сибиу
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи