Балкан матира Черноморец в нервен мач за трети пореден финал


Балкан матира Черноморец в нервен мач за трети пореден финал
(сн. balkan-basket.com)
15-05-2024 20:46 | Мария Маринова

Балкан ще играе за титлата в Sesame НБЛ за трета поредна година. „Зелените“ спечелиха и четвъртия мач с Черноморец с 94:78 на свой терен и с 3-1 затвориха серията в своя полза. Те имаха 17 точки аванс в хода на срещата и макар да пропиляха голяма част от него в края, успяха да удържат водачеството си до последно. Двубоят отново бе с висок заряд, а в края напрежението между феновете и намиращия се зад пейката на бургаския тим техен президент Васил Стоянов ескалира, като се наложи намесата и на охраната, както и на Сашо Везенков, за да потушат страстите.

 

В игра за гостите отново не се появиха Христо Захариев, Виктор Онудиуе и Евгени Хаджирусев, като последният остана и извън групата.

 

В спор за златото отборът на Васил Христов ще се изправи срещу победителя от серията между Рилски спортист и Спартак Плевен, където ще се играе пети мач.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна много оспорвано и с размени на водачеството. Черноморец печелеше борбите, но и двата отбора демонстрираха висока успеваемост под коша. Силна серия в средата на частта обаче изведе „зелените“ напред със 7, а след края й те водеха с 26:23, след като съперникът им така и не бе вкарал тройка.

 

Баскетболистите на Васил Евтимов стигнаха до равенство малко след началото на втория период при 28:28, но последва срив в играта им и повече от пет минути те така и не успяха да се разпишат. Домакините се възползваха и на почивката се откъснаха с 47:34 след общо 29 точки на Димитър Димитров и Майки Диксън.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА 2

 

Водени от разигралия се Шон Смит, след паузата настъпи подем в играта на гостите и те успяха да скъсят дистанцията само на 7. Балкан обаче изигра силни финални минути на частта, в които успя да се откъсне и със 17, преди тройка със сирената на Травис Макконико да намали на 60:74 преди решителния период.

 

Гардът продължи да има ключови изяви в нападение и в средата на заключителната четвърт разликата падна едва до 5. Точни стрелби на Димитър Димитров дадоха глътка спокойствие на домакините, а след кош и на Сюприйм Хана три минути преди сирената авансът на тима им отново стана двуцифрен – 84:73. Васил Евтимов взе прекъсване, но до края отборът му така и не успя да обърне развоя на срещата. В края напрежението, както на терена, така и по трибуните, започна да взима връх, в резултат на което мачът се накъса значително, a Шон Смит не завърши срещата, тъй като бе дисквалифициран.

 

Защитата на Черноморец отново не успя да се справи със Майки Диксън, вкарал над 30 във втори пореден мач, този път 36 за нов личен рекорд. Димитър Димитров добави 26 точки.

 

За съперника 25 точки реализира Травис Макконико.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи