Левски ще защитава Купата срещу Лукойл Академик


Левски ще защитава Купата срещу Лукойл Академик
Стрaхотен мач за Джейсън Кроу днес (сн. Levskibasket.com)
12-03-2011 22:03 | Иван Вълчанов

Носителят на Купата на България Левски продължава защитата на трофея си и ще има възможност да триумфира в турнира за трета поредна година. Това стана ясно след победата на „сините” срещу коравия отбор Ямбол с 82-76 във втория полуфинал от турнира. Домакинът на финалите беше напред в през цялата среща, но ямболии не позволяваха откъсване в резултата и поддържаха постоянно напрежение. В крайна сметка обаче класният тим на Левски стигна до успеха, а с това и до финалния мач в турнира. В него „сините” ще излязат срещу Лукойл Академик, а срещата закономерно ще бъде кулминацията на турнира. Тя ще се играе в понеделник, а началният й час е 18.00. Ямбол пък ще играе за третото място срещу Рилски спортист утре от 18.00 часа.

 

Мачът започна с два поредни коша на Прийст Лодърдейл за резултат 4-0 в полза на Левски. След кош за ямболии, „сините” записаха 5 безответни точки и така направиха аванса си 7 при 9-2. Състезателите на Иван Чолаков обаче успяха да се приближат до съперника при 15-18. В самия край на първата десетка домакините от Левски успяха да излязат напред при 21-17, но Мартин Дурчев наниза тройка в последната секунда на частта и по този начин намали разликата на точка за резултат 20-21.

 

Много силна игра на Прийст Лодърдейл и Гьорги Чековски под коша отново увеличи преднината на „сините”, а тройка на Джейсън Кроу направи аванса на тима си 8 точки при резултат 30-22. Ямболии пък имаха само 2 точки в тази част при 3 минути след нейното начало. „Избухване” на Станислав Говедаров и Мартин Дурчев обаче отново бързо намали разликата, а между Говедаров и Джейсън Кроу се оформяше интересен индивидуален двубой. Те вече имаха по 16 точки 3 минути преди почивката. Междувременно авансът на Левски стана двуцифрен, а след първото полувреме тимът водеше с 46-36.

 

След подновяването на играта ямболии успяха да намалят дефицита си на 7 точки в първите атаки, но бързо Левски успя да върне двуцифрения си аванс. Джейсън Кроу продължи със страхотната си игра от първото полувреме и скоро разликата вече беше 14 точки – 57-43. Баскетболистите на Ямбол обаче не се отказваха и в средата на третата част отново намалиха изоставането си на 8 точки при 51-59. Скоро ямболии се приближиха само на 6 точки от съперника, но „сините” бързо коригираха това и поведоха с 67-57 след 30 минути игра.

 

Павел Маринов и Николай Върбанов намалиха разликата в резултата само на 6 точки в първите атаки на решителната четвърт в срещата. Разликата се запази в следващите 2-3 минути, а след като на Константин Папазов бе отсъдено техническо нарушение, Мартин Дурчев намали дефицита на тима си само на 5 точки за 65-70 при 7 минути до сирената. Стабилна игра на Арън Харпър и Гьорги Чековски в следващите атаки обаче върна двуцифрения аванс на тима им в средата на последната част. Левски успя да запази статуквото в следващите минути, а победата беше все по-близо. До края на срещата не се случи нищо неочаквано, а финалната сирена направи участието на Левски във финала официално.

 

Джейсън Кроу изигра страхотен мач и бе над всички за „сините” със своите 26 точки (5 тройки), 7 откраднати топки и по 3 борби и асистенции. Арън Харпър, който днес празнува 30-ия си рожден ден, отново бе на ниво и записа 17 точки и плюс 7 борби и 5 асистенции. С дабъл дабъл от 17 точки и 12 борби пък завърши Прийст Лодърдейл.

 

За Ямбол Станислав Говедаров бе най-резултатен със своите 22 точки. По 18 добавиха Павел Маринов и Николай Върбанов, който добави и 14 борби за дабъл дабъл.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛНАТА ОСМИЦА НА КУПА БЪЛГАРИЯ, МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ, МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ, МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи