Левски на крачка от финала в НБЛ


Левски на крачка от финала в НБЛ
Левски с втори успех срещу Ямбол (сн. BGbasket.com)
13-05-2011 19:44 | Иван Вълчанов

Левски победи Ямбол и във втората среща от полуфиналната серия между двата отбора. Успехът днес дойде с резултат 68-53 в залата на 4-ти километър и така „сините” взеха максималното от домакинските си мачове. Те трябва да спечелят само още един, за да стигнат до финалната серия. Всяка следваща среща в серията може да е последна, а Ямбол ще бъде домакин на третия мач. Той ще се играе на 16-и май (понеделник) в зала „Диана”, където ямболии ще разчитат на подкрепата на вярната си публика.

 

Баскетболистите на Иван Чолаков започнаха мача доста по-добре от първия и бяха равностойни на силния си съперник. Те бяха напред в резултата през почти цялата първа част. В нея резултатността и на двата отбора беше доста слаба, а след приключването й таблото показваше равенство – 16-16.

 

Голямата разлика обаче започна да се трупа през втората десетка на мача. След кош за ямболии, домакините записаха смазваща серия от 16-0 точки, като по този начин поведоха с 14. Те не бяха позволили на съперника да вкара кош повече от 6 минути, а контролът върху срещата бе изцяло в техни ръце. Така след 18-5 във втората част Левски поведе с 34-21 на почивката.

 

В първите минути след подновяването на играта отборите бяха сравнително равностойни, но в средата на третата част „сините” бързо увеличиха аванса си над 20 точки и решиха изхода от мача доста преди неговия край. След 30 минути игра резултатът беше 53-37. До края на срещата не се случи нищо изненадващо, а разликата в полза на Левски се запази и така тимът заслужено стигна до втората си победа в серията.

 

Арън Харпър вкара най-много точки за победителите – 13, като добави 9 борби и 5 асистенции. Доналд Коул се включи с 12 точки и 4 овладени топки, а Стефан Георгиев записа 10 точки и 6 борби.

 

Станислав Говедаров бе над всички за ямболии със своите 25 точки, но те не бяха достатъчни за успех. Стоян Петков пък завърши с дабъл дабъл от 10 точки и 11 овладени борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2010/11

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2010/11

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2010/11


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи