Павлин Иванов на звезден мач в Литва


Павлин Иванов на звезден мач в Литва
Иванов получи още едно признание за силното си лято (сн. BGbasket.com)
16-09-2011 20:16 | Мария Мицова

Българското участие на Евробаскет 2011 ще продължи още малко. След като националния отбор за мъже се представи отлично и записа две победи в Клайпеда, утре по обед един от най-обещаващите млади таланти на страната ни ще излезе на паркета в 15-хилядната „Кауно Арена" в Каунас.

 

Там ще се състои Мачът на звездите до 18 години, събиращ 24 от най-перспективните състезатели в Европа. Двубоят ще се играе утре от 13 часа българско време.

 

Баскетболистът на Бенетон Тревизо и капитан на българския национален отбор за юноши Павлин Иванов от вчера е в Литва, и вече направи тренировки под ръководството на Светислав Пешич. Екс-консултантът на мъжкия ни А отбор е ментор на младите таланти в Каунас.

 

Иванов попадна в Синия отбор за срещата, който ще бъде воден от двама от най-обещаващите треньори в Европа - норвежецът Матиас Екоф и гъркът Димитрис Авдалас.

 

Гардът стана MVP на своята възраст в Италия, а след това получи същия приз на Европейското първенство, Дивизия Б във Варна. Преди няколко дни той се окичи и със сребърния медал от първото по рода си Световно първенство 3х3 за юноши в Римини.

 

Съперникът на „сините" ще бъде Белият отбор, където личат имената на MVP на Европейското в Дивизия А Алекс Абринес от Испания, и считаният за №1 при 16-годишните хърватин Дарио Шарич.

 

Младите надежди на европейския баскетбол ще имат възможност да наблюдават и финалните срещи от Евробаскет 2011, стартирайки с днешните полуфинали Испания-Македония и Франция-Русия.

 

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи