Александър Янев MVP на кръга в НБЛ


Александър Янев MVP на кръга в НБЛ
Сашо Янев
31-01-2012 14:59

Александър Янев е MVP на кръга в НБЛ. Играчът на Евроинс Черно море постигна най-висок коефицент от всички и за пети път този сезон е № 1. Варненецът направи коефицент от 39 пункта след 30 точки и 12 борби при успеха на неговия отбор над Черноморец. 

 

Второто място е за Васил Евтимов. Центърът на Левски игра много силно при победата над шампиона Лукойл Академик. Евтимов направи дабъл дабъл с 19 точки и 16 борби и постигна коефицент 31. 

 

Третата позиция се разделя от двама играчи. Това са Джон Офоегбу (Ямбол) и Симеон Илиев (Евроинс Черно море), които постигнаха коефицент от 29 пункта. Центърът на ямболии завърши с 19 точки и 14 борби срещу Релски спортист, а крилото на варненци се отчете с 18 точки, 7 асистенции и 4 борби срещу Черноморец.

 

Топ 5 на кръга се затваря от най-новото попълнение на Левски - Джарет Хауъл. Плеймейкърът игра силно срещу Лукойл Академик и постигна коефицент от 26 пункта. Той дойде след 18 точки и 8 асистенции.

 

Двама левскари - Евтимов и Хауъл са и най-добрите резерви в кръга. И двамата почнаха мача с Лукойл Академик на пейката, но включването им се оказа решаващо.

 

Най-полезният в кръга Александър Янев е и най-резултатен с 30 точки, а Веселин Георгиев (Спартак Плевен) отбеляза 28, повечето дошли след 8 тройки.

 

Васил Евтимов е най-добрият борец с общо 16 овладени в подкошието топки, а след него е Джон Офоегбу с 14.

 

Джарет Хауъл е топ подавачът за този кръг с 8 асистенции, като е следван от Симеон Илиев и Атанас Пенев (Черноморец) с по 7.

 

Илиев и Пенев са начело в друга класация. Двамата имат по 4 откраднати топки в мача между техните отбори, което им отрежда първото място по този показател.

 

Трима водят в класирането по "чадъри" в този кръг. Това са Джон Офоегбу и съотборниците от Балкан Айзея Мартин и Станимир Маринов, които имат по 2 "блока".


ТОП 10 НА 16-Я КРЪГ В НБЛ - МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи