Левски оцеля в драма с продължение срещу Ямбол (видео)


Левски оцеля в драма с продължение срещу Ямбол (видео)
Ямболии озориха Левски в София (сн. Sportsimages.bg)
09-05-2012 19:45

Сините взеха много трудно първия полуфинал


По много драматичен начин започна полуфиналната серия между Левски и Ямбол. В столичната зала "Универсиада" домакините стигнаха до успеха със 103-95 след продължение. В редовното време по-често аванс имаха гостите, но в края и двата тима имаха шанс да спечелят. В крайна сметка се стигна до допълнителни пет минути, в които домакините измъкнаха победата. Мач № 2 е в петък отново в София и ще бъде излъчен пряко в BGbasket.com и по Spormedia.tv.

 

Първите 6 точки в мача бяха за Левски, но след това ямболии направиха силна серия и след 11-0 поведоха с 5. Това принуди Тити Папазов да вземе първото си прекъсване в мача, а много бързо след него резултатът бе изравнен при 13-13. Равенството не се задържа дълго, тъй като гостите вкараха 8 поредни точки и пак поведоха. След това двата тима си размениха по един кош и първата част завърши 23-15 в полза на ямболии.


Гостите водеха и в началото на втората четвърт, като поддържаха преднината си. В един момент левскарите направиха бързи 6 точки, което свали изоставането им само до 1, но така и не успяха да изравнят. Главна заслуга за това имаше Тони Гуджино, който вкара две поредни тройки, с които задържа отборът си напред. Левски отново успя да намали до една точки пасива си, но с тройка на Майк Джеферсън ямболии дръпнаха с 4 точки 19 секунди преди края на полувремето. Последва неуспешна атака за домакините и така след 20 минути игра Ямбол водеше с 39-35.


Левски започна второто полувреме с 5 поредни точки и успя да поведе за първи път след началните минути на двубоя. Ямбол излезе напред още в следващата атака, но скоро и домакините си върнаха преднината. Тя отново не продължи дълго, тъй като гостите пак направиха добра серия и дръпнаха с 6 точки. Левскарите съумяха да намалят, а с тройка на Златин Георгиев и да поведат с 2 точки. Ямбол обаче не се даваше и пак поведе на два пъти, но след края на третата част преднината бе за Левски с 66-64 след страхотна забивка на Чавдар Костов в последните секунди.


В последната четвърт двата отбора продължиха със здравия и интересен двубой и с постоянната гонитба в резултата. След серия от 5 поредни точки домакините дръпнаха с толкова, но пък ямболии отговориха с 6 за тях и взеха аванс от 1. В последните минути драмата бе пълна, като и двата тима имаха шанс за победа. Първо 29 секунди преди края Левски излезе напред с 2 точки, но със страхотна тройка на Юлиян Радионов ямболии поведоха с 1 точки, при оставащи 17 секунди. 7 по-късно бе фаулиран Васил Евтимов, а той вкара само първия наказателен и изравни резултата. Гостите хванаха борбата, но сбъркаха паса и топката попадна у Арън Харпър. Домакините обаче не можаха да организират атака и така мачът отиде в продължение.


Първите две точки в допълнителното време бяха за гостите, но след това домакините направиха серия от 9-0 и дръпнаха напред със 7, минута и половина преди края. Това на практика реши двубоя и така Левски стигна до много трудна, но важна победа за начало на полуфиналите.


Силно за победителите игра Чавдар Костов, който завърши с 24 точки и 7 борби. Арън Харпър добави 18 точки и 6 асистенции, а Маркъс Хол 15 и 8 от същите показатели.


За гостите от Ямбол най-резултатен бе Мартин Дурчев със своите 25 точки, като той направи и цели 8 асистенции. Станислав Говедаров добави 24 точки, а с 15 приключи Джон Офоегбу.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЯМБОЛ

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи