Ямбол удари Левски у дома и оцеля в борбата за финал


Ямбол удари Левски у дома и оцеля в борбата за финал
(сн. BGbasket.com)
14-05-2012 20:02 | Иван Вълчанов

Ямболии изиграха страхотен мач и заслужено продължават битката за финала


Ямбол победи Левски в първия си домакински мач от полуфиналната серия от НБЛ и по този начин оцеля в битката за финала. Баскетболистите на Иван Чолаков изигра много добър мач и след като се откъснаха напред още през първите минути, го изведоха до победа с 96-85. Те контролираха цялата среща, като на моменти разликата стана повече от 20 точки, а резултатът в серията вече е 1-2 победи. В мач номер четири, отново в Ямбол, тимът ще се бори за изравняване и решителен пети сблъсък, а финалистът от другата двойка вече е ясен – Лукойл Академик.

 

Ямболии започнаха мача по възможно най-добрия начин – със серия от 9-0, което даде тон на мача и скоро разликата стана цели 14 точки при 20-6. През тази първа част „сините” имаха огромни проблеми с нападението, докато момчетата на Иван Чолаков имаха страхотна успеваемост при бързите атаки и продължиха да контролират играта. В края на първата част разликата достигна почти немислимите 19 точки, а след нея домакините бяха вкарали точно два пъти поведе точки от съперника си – 34-17.

 

Стабилната разлика се запази през първата половина на втората част, но тогава Левски започна да се посъвзема и след като процентът на съперника падна, успя да се върне в мача. Серия от 10-0 точки в полза на столичани намали дефицита им само на 6, а на почивката те изоставаха с 10 при резултат 37-47.

 

Мартин Дурчев и Станислав Говедаров нанизаха бързи 5 точки, показвайки че нямат намерение да се подадат на опитите на Левски за обрат. Баскетболистите на Иван Чолаков продължиха да надиграват съперника си, а разликата все още беше повече от комфортна. След като Левски не успяваше да намери отговор на действията на съперника, преднината на ямболии премина и границата от 20 точки. След три части пък резултатът беше 72-55.

 

В началото на решителната четвърт разликата отново стана повече от 20 точки, а всичко в мача вече бе решено. Домакините нямаха никакви проблеми да поддържат аванса си, вървейки уверено към успеха и оцеляването в серията. Въпреки че Левски се бори до последно и успя да стопи част от изоставането си, то не падна под 10 точки и Ямбол се поздрави с успеха.

 

Станислав Говедаров бе най-резултатен за победителите с 25 точки, към които добави и 7 борби. Джон Офоегбу изигра страхотен мач и завърши с дабъл дабъл от 24 плюс 16 борби, а Мартин Дурчев вкара 20 точки.

 

За Левски Арън Харпър регистрира 20 точки и 9 борби, 16 вкара Маркъс Хол, а с 11 точки се отчете Хрисимир Димитров.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/2012

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/12

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/12


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи