Ямбол поведе в серията за бронза


Ямбол поведе в серията за бронза
Ямболии взеха победата у дома (сн. Sportsimages.bg)
21-05-2012 19:42

Ямболии печелят първия мач у дома със силно второ полувреме


Ямбол е само на победа от бронзовите медали в мъжката ни НБЛ за втора поредна година. В своята зала "Диана" момчетата на Иван Чолаков надиграха Евроинс Черно море с 97-79 и поведоха с 1-0 в серията. Така при успех във Варна след два дни на 23 май (сряда) ямболии ще спечелят медалите. Ако Черно море успее да спечели срещата то ще се стигне до трети решителен мач в Ямбол на 25 май (петък).


Първото полувреме на двубоя бе равностойно, като в него имаше и смени на водачеството. По средата на първата част домакините се откъснаха с 8 точки, но пък "моряците" направиха бърза серия от 7-0 и веднага намалиха. До края на първата част те дори взеха аванс и след десет минути бяха напред с 22-21. Гостите продължиха да водят и през втората четвърт, като по средата й преднината им стигна до 7 точки. Едва в последната минута Ямбол успя да си върне водачеството и на почивката бе напред при 52-51.


Мачът на практика бе решен в третата част, когато домакините имаха сериозно предимство. Те първо направиха серия от 10-2, която вдигна преднината им до 9 точки, а малко след това мина и двуцифрената граница. Такава бе преднината на ямболии и след 30 минути при 78-65. В последните десет минути домакините не дадоха никакъв шанс на съперника си и водеха с добра разлика. Малко преди края на срещата тя стигна и до 20 точки преди да бъде фиксирана на крайните 18.


Най-резултатен за победителите бе Джон Офоегбу с 26 точки. Капитанът Станислав Говедаров игра много добре и направи дабъл дабъл от 24 точки и 10 борби, а Мартин Дурчев се отчете с 19 точки.


За гостите от Варна най-много - 21 точки, отбеляза Тихомир Желев. Георги Давидов добави 12, а Александър Янев вкара 10.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЕВРОИНС ЧЕРНО МОРЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/2012

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/12

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/12


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи