Ямбол взе бронза за втора поредна година


Ямбол взе бронза за втора поредна година
Ямбол спечели бронза (сн. Sportsimages.bg)
25-05-2012 19:47

Ямболии биха Евроинс Черно море и подариха медал за рождения ден на президента си


За втора поредна година бронзовите медали от първенството в мъжката НБЛ са за Ямбол. В третия решителен мач от серията тимът надигра Евроинс Черно море у дома с 90-81 и зарадва феновете си в своята зала. Ямболии дръпнаха малко след началото и водеха до края, като двата тима често си разменяха серии от поредни точки, но гостите така и не можаха да изравнят. Медалите пък са и чудесен подарък за президента на Ямбол Валентин Ревански, който празнува днес рожден ден.

 

Двубоят започна с кошове и от двете страни, но в един момент домакините направиха силна серия и взеха сериозен аванс. Ямболии вкараха цели 16 поредни точки и от пасив 2 излязоха напред с 14. Варненци съумяха да свалят разликата с малко, но в края на първата част Ямбол водеше с 25-14.


Домакините тръгнаха по-добре и през втората четвърт и със силни минути и серия от 7-0 дръпнаха с 18 точки. В този момент обаче гостите най-накрая се разиграха и отговориха с цели 12 поредни точки, с което намалиха изоставането си на 6 по средата на частта. В оставащото време до края на полувремето домакините поддържаха преднината си и след 20 минути водеха с 48-40.


Ямболии тръгнаха силно след почивката и с 6 поредни точки дръпнаха с 14. "Моряците" обаче върнаха серията и пак се доближиха на разликата от почивката. Домакините продължиха да водят и в следващите минути, а по-малко от две преди края на третата част преднината им стигна до 13 точки. Варненци обаче завършиха със серия от 8-0 и след 30 минути Ямбол водеше със 70-65.


Последната четвърт почна с 6 поредни точки за домакините и те дръпнаха с 11. Отново обаче "моряците" успяха да отговорях бързо на тази серия и се върнаха на 6 точки пасив. След това разликата падна и до 5 точки, но серия от 8-0 за ямболии я вдигна на 13 и три минути преди края на практика реши двубоя. В оставащото време домакините удържаха преднината си и спечелиха.


Най-резултатен за победителите бе Мартин Дурчев с 22 точки, а Джон Офоегбу направи дабъл дабъл с 20 и 12 борби.


За гостите от Варна Васил Кьосев отбеляза 22 точки, а Пламен Алексиев добави 14 и 6 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЕВРОИНС ЧЕРНО МОРЕ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/2012

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/12

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/12


ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ МЪЖЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи