Ива Костова смята, че и липсата на опит е причина за загубите


Ива Костова смята, че и липсата на опит е причина за загубите
(сн. Десислав Мераков)
19-08-2012 12:59

Баскетболистката на националния отбор за жени до 20 г. Ива Костова вкара 17 точки при вчерашната загуба от Израел (64-73) на Евро 2012 в Клатови (Чехия). Активът й бе почти двойно по-голям от сбора на същия в първите й два мача на шампионата. Като че ли влязлата в символичната петица на европейското за 18-годишни в Струмица преди две седмици намери себе си и вече ще я видим в истинската й светлина.

 

„Днес (б.р. вчера) се чувствах по-спокойна и това допринесе за по-високия ми процент успеваемост – каза от Чехия навършващата в началото на септември 18 години състезателка. – Не съм се притяснявала в предишните мачове. Просто нямахме контролни срещи, с които да се обиграе състава. И трите отбора (б.р. Гърция, Белгия и Израел) можехме да победим. Малко не ни достигна. Може би и опит ни липсва”.

 

Българският състав е най-младият на шампионата със своите 18 години и четири месеца.

 

В този момент единственото, което мога да кажа е, че това не е нашата игра и се надявам скоро всички да покажем възможностите си. Не чувствам умора. Това, че са ме повикали на това европейско е много важно за мен за трупане и на опит. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора”, завърши изпълнена с амбиция Ива Костова.


Тагове: ЕП за жени (20), Ива Костова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи