Гард на Луивил с ужасяваща контузия на March Madness, след това казва 12 пъти спечелете заради мен (видео + снимки)


Гард на Луивил с ужасяваща контузия на March Madness, след това казва 12 пъти спечелете заради мен (видео + снимки)
Съотборниците на Уеър го успокояват след травмата (AP photo & USA Today)
01-04-2013 10:43

Кевин Уеър счупи крак по брутален начин, съотборниците и треньора му обляни в сълзи


Гардът на Луивил Кевин Уеър счупи крак по ужасяващ начин и остави всички в шок по време на финала в една от дивизиите на March Madness. Това се случи в мача срещу Дюк, а неговите съотборници намериха сили след това да спечелят с 85-63 и да се класират за финалната четворка.


Уеър се приземи лошо при опит да блокира стрелба на съперник, а десният му крак се огъна по брутален начин и костта му излезе. Това шокира всички в залата и те замлъкнаха, а съотборниците му, които бяха на пейката пред която се случи това, останаха още по-зле, а някои дори изгубиха равновесие.


Гардът на Луивил Ръс Смит каза след мача: "Когато се приземи, аз го чух. След това видях, че костта му е излязла и просто веднага паднах на земята."


След прекъсване от 9 минути Уеър бе изнесен на носилка, а съотборниците му и легендарният треньор Рик Питино бяха обляни в сълзи. След това играчът бе закаран в болницата, където претърпя операция, но все още няма информация колко време ще трае възстановяването му.


"Не мисля, че някой от нас, предвид видяното, можеше да го преодолее, ако Кевин не бе казал 12 пъти на играчи, че ще е добре и да спечелят" заяви след двубоя Рик Питино.


Заб. Видеото и снимките не са подходящи за деца под 18 години и за хора със слаби сърца


Снимки след контузията на Кевин Уеър вижте ТУК



Тагове: March Madness
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи