Лукойл Академик е шампион за 11-и пореден път


Лукойл Академик е шампион за 11-и пореден път
03-06-2013 21:56

Лукойл Академик е шампион на България за 11-и пореден път. В петия решителен двубой от финалната серия тимът надигра Левски у дома с 86-81 и така спечели златните медали. Лукойл взе финалната серия с 3-2 победи, а за първи път бе награден с шампионската титла в своята зала в Правец.

 

На почивката за публиката пяха Бобо и Печенката, а преди двубоя Бобо дари 2000 за кампанията а Национално движение „България си ти!“ - „Дом за Гелеменови“, чиято цел е да се съберат достатъчно средства за закупуване на жилище, в което семейството да отгледа своите три деца. Кметът на Правец Румен Гунински се включи с 500 лева.


Първите 4 точки в мача бяха за Левски, но пък Лукойл веднага отговори и направи серия от 7-0. "Сините" върнаха един кош, а след това двата тима си размениха по 2 точки. Последва серия от 6-0 за домакините, с която те поведоха при 15-8, а след десет минути преднината им бе 6 точки.


Гостите започнаха последната част с няколко тройки, а с третата Марко Маринович изравни за 21-21. След това играта вървеше кош за кош, като домакините поддържаха малък аванс от 2 точки. В края на частта те се откъснаха след 4 поредни и така завърши и първото полувреме при 35-31.


Левскарите започнаха второто полувреме с 6 поредни точки, но Лукойл не се стресна и отговори със серия от 13-2, с която за първи път разликата стигна до 9 точки. Павел Иванов спря серията с тройка, която обаче веднага бе върната от Брандън Хийт. "Сините" направиха серия от 9-0 и изравниха, но тогава Хийт вкара нова тройка, а след това и кош след борба в нападение и Лукойл пак поведе. Марко Маринович отбеляза един наказателен удар, но точно преди сиренаха Хийт пак бе точен и след 30 минути домакините имаха аванс от 6 точки.


В последната четвърт Лукойл Академик поддържаше преднината си и в началото й не позволяваше на Левски да се доближи много близо. В един момент "сините" вкараха две тройки поред и така малко повече от четири минути преди края те бяха само на 2 точки пасив. Лукойл се откъсна с 5, но при оставащи 2.22 минути Павел Иванов изравни и всичко остана да се реваша в края. След това двата тима си размениха по 2 точки, а при 01.37 до края Хийт вкара кош и един наказателен удар за 80-77. При 43 секунди до края Костов намали на 1 точка, след което Тенчо Банев бе изпуснат сам и заби в коша на Левски при оставащи 27.6 секунди. В атаката за гостите Маринович пропусна от тройката, а след това Томас Масамба бе фаулиран при 10.2 секунди до края. Той бе точен два пъти и така подпечата успеха на своя отбор.

 

Най-резултатен за победителите стана Брандън Хийт с 18 точки. Дарил Уоткинс се отчете със 17, а 13 добави Веселин Веселинов. За гостите по 15 точки имаха Марко Маринович и Младен Пантич, а 13 вкара Чавдар Костов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЛЕВСКИ


ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ В НБЛ-МЪЖЕ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2012/2013


ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2012/2013


__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи