Левски наказа Рилски спортист за трета поредна победа в ТЕСИ НБЛ


Левски наказа Рилски спортист за трета поредна победа в ТЕСИ НБЛ
(сн. Sportsimages.bg)
09-11-2013 20:56

Трета поредна победа в ТЕСИ НБЛ записа отборът на Левски. Вицешампионите приеха Рилски спортист в най-интересния мач от кръга и спечелиха с 82-69. Левски поведе в края на първата част и до края на мача не изпусна лидерството в резултата. Така тимът вече е с баланс 3-0, докато самоковци са с 2-2. В следващия кръг "сините" гостуват на Черно море Порт Варна, докато Рилецо почива.


Двата тима се редуваха да бележат в първата част, която все пак завърши с малък аванс за Левски. Домакините започнаха втората със серия от 8-0 и така дръпнаха с 12 точки, а такава разлика направиха те и минути и половина преди края на полувремето. След това обаче Рилецо върна набързо 8 точки и намали, но пък страхотна тройка на Христо Захариев със сирената увеличи преднината на левскарите преди вторите 20 минути. След почивката домакините поддържаха преднината си и заслужено взеха успеха в мача. Рилски така и не успя да застраши левскарите и в крайна сметка допусна поражение.


Домакините имаха предимство в подкошието, къдеот отбелязаха 40 срещу 26 точки за самоковци. Отделно левскарите вкараха и 3 тройки в повече, а имаха и по-добра стрелба за 2 точки - 26 успешни от 42 опита срещу 18 от 44 за самоковци.


Най-резултатен за успеха стана Лайънъл Чалмърс със 17 точки. Сънародникът му Джумейн Джоунс изигра най-добрият си мач този сезон и завърши с дабъл дабъл от 16 точки и 13 борби, а 15 точки добави Христо Захариев.


За гостите капитанът Йордан Бозов отбеляза 16 точки, а по 12 добавиха Шон Барнет и Еван Равънел.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Левски, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи