Силна последна част изведе Ямбол до победа в Стара Загора


Силна последна част изведе Ямбол до победа в Стара Загора
(сн. Sportsimages.bg)
10-11-2013 20:08

Ямбол записа третата си победа в ТЕСИ НБЛ като гост на Берое с резултат 94-82. Успехът за баскетболистите на Юли Радионов не дойде никак лесно, но със силна игра в решаващите 10 минути тимът успя да натрупа преднина и да победи. Активът на ямболии до е 3-1, а старозагорци все още нямат победа, след като претърпяха четвърто поредно поражение.

 

През цялото първо полувреме играта вървеше кош за кош и никой от отборите не позволяваше на другия да се откъсне дори малко напред. Разликата нито за момент не стана повече от 5 точки, а след много смени на водачеството домакините имаха 2 точки аванс на почивката. Темпото се запази и през третата част, като в нея най-голямата разлика беше 4 точки. Силна серия от 12-3 на Ямбол в началото на последната част за първи път даде на тима по-комфортна преднина, която той успя да удържи до края и да си тръгне с победата.

 

Ямболии спечелиха борбата под коша и вкараха 20/22 наказателни удари, докато съперникът пропусна доста възможности от наказателната линия – 12/20. Гостите също си подадоха повече асистенции и предизвикаха повече грешки на съперника.

 

Станислав Говедаров вкара 21 точки за победителите, а с дабъл дабъл завършиха Неманя Милошевич – 20 точки и 12 борби и Уил Уокър, който днес срещна първия български тим, в който игра – 16 точки и 11 борби.

 

За беройци най-резултатен с 24 точки бе Милчо Борисов, а 19 вкара Мартин Раднев.

 

В следващия кръг Ямбол посреща Балкан, а Берое гостува на Спартак Плевен.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Берое, Ямбол, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи