Супер Черно море потопи Левски край морето


Супер Черно море потопи Левски край морето
(сн. Sportsimages.bg)
17-11-2013 18:43

Черно море Порт Варна спечели четвъртата си поредна победа в ТЕСИ НБЛ. Пред своя публика в пълната зала "Христо Борисов" варненци приеха Левски и победиха с резултат 84-68. Те започнаха отлично двубоя още от първите му минути и до края контролираха нещата без да позволяват на левскарите да ги доближат нито за момент. "Моряците" проведоха чудесно срещата и зарадваха своите фенове с добрата си игра. Така черноморци вече са с баланс 4-1, а Левски е с 3-1, като това бе първо поражение за "сините" в първенството. Следващата седмица варненци гостуват на Рилски спортист в Самоков, а Левски приема Ямбол.


"Моряците" започнаха повече от добре мача и още преди средата на първата част дръпнаха с 15-2. Левски върна един кош и фаул, но пък серия от 11-0 за варненци направи разликата цели 21 точки. До края на първата част тя остана в тези граници, а и през втората варненци я поддържаха, като все пак левскарите намалиха с малко. Гостите обаче бяха пропуснали всичките си 13 опита от тройката, докато домакините до този момент бяха 4 от 9.


След почивката Левски започна с 9-2 и по този начин си върна надеждите за обрат, тъй като свали до 11 точки пасива си. Последва обаче серия от 16-3 за "моряците", която пак вдигна преднината им до 24 точки и до края за "сините" почти нямаше шанс. Те все пак свалиха на 7 точки пасива си след две поредни тройки на Чалмърс и при оставащи 3 минути, но веднага след това Милян Пупович вкара важни кош и фаул и поуспокои своите. Последваха още точки за домакините и така те си решиха мача.

 

Левскарите завършиха с 6 тройки от цели 30 опита, докато домакините бяха 5 от 15. Гостите имаха и предимство при борбите в нападение - 13 срещу 7, но това не им донесе нищо.


Най-резултатен за домакините стана Милян Пупович с 33 точки, а той добави и 10 борби, като бе абсолютно неудържим за защитата на гостите. Станислав Цонков също се включи добре и вкара 14 точки, а с 9 и 6 борби се отчете Джоржде Тресач.


За гостите единствен на някакво ниво бе Джумейн Джоунс с 28 точки и 11 борби. Сънародникът му Лайънъл Чалмърс бе много слаб и завърши само с две тройки в края, като все пак даде 6 асистенции, а по 8 точки вкараха Павел Иванов и Николай Върбанов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Черно море Порт Варна, Левски, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи