Силен Балкан наказа Лукойл Академик в Правец


Силен Балкан наказа Лукойл Академик в Правец
26 точки за Лилов (сн. lap.bg)
01-12-2013 19:56

Ботевградчани взеха регионалното дерби срещу шампионите


Балкан нанесе първата загуба на Лукойл Академик за този сезон в Теси НБЛ. Ботевградчани гостуваха на шампионите в Правец в регионално дерби и успяха да спечелят с 96-93 след по-добра игра през цялото време. Така Балкан постигна втората си поредна победа в Правец, след като и миналият сезон тимът би като гост. Ботевградчани вече са с 4 успеха и 2 поражения, а шампионите са с баланс 5-1, с което не остана непобеден отбор в първенството. Следващата седмица Лукойл Академик гостува на Левски в София, а Балкан приема Черноморец.


Двата тима си разменяха кошове в началото на мача, но първата четвърт завърши със серия от 10-2 за гостите и те поведоха. Страхотно през втората пък се включи Мартин Маринов, който вкара 11 точки само в нея и спомогна на тима си да дръпне напред. Със супер стрелба Балкан се откъсна с 14 точки, но до почивката домакините намалиха.


След паузата Лукойл тръгна добре и свали пасива си до само 2 точки, но тимът изпусна момента да изравни. Балкан се възползва максимално от това и отново се откъсна с двуцифрена разлика. При оставащи 03.15 минути шампионите пак се доближиха на 2 точки, а след това имаха и атака да поведат, но не успяха. 01.52 преди края Станимир Маринов вкара много важна тройка и гостите поведоха с 5 точки, а при 40 секунди до края разликата пък стана 4. В този момент домакините взеха прекъсване, но от аута играчите не можаха да получат топката и бяха отсъдени 5 секунди. След това Мартин Маринов вкара два наказателни удара, но пък тройка на Божо Аврамов върна надеждите на шампионите. Маринов пак бе фаулиран и отново не трепна, но пък невероятна тройка на Аврамов свали разликата само на 2 точки. След това на линията застана Станимир Маринов, който бе точен само веднъж, след което при 13.8 секунди до края Аврамов отбеляза два наказателни удара. Впоследствие Ноа Далман бе изпуснат и вкара, а Аврамов пропусна тройка и така победата бе за "зелените".


Гостите успяха в цели 14 опита от тройката срещу 10 за домакините, което им даде аванс по време на мача.


Най-резултатен за победата стана Иван Лилов с 26 точки, от които 6 тройки, а освен това добави и 6 асистенции. Станимир Маринов и Ноа Далман вкараха по 19 точки и имаха съответно 8 асистенции и 8 борби, а силно от пейката се включи Мартин Маринов с 18 точки и без грешка в стрелбата.


За домакините Аландо Тъкър вкара 25 точки, а Божидар Аврамов се отчете с 21.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - БАЛКАН


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи