Лукойл Академик е едноличен лидер след успех в дербито срещу Левски


Лукойл Академик е едноличен лидер след успех в дербито срещу Левски
Добър мач за Вергинис (сн. lap.bg)
08-12-2013 19:44

Шампионите отказаха сините в първата среща между двата тима за сезона


Лукойл Академик е новият едноличен лидер в мъжката Теси НБЛ. Това стана факт, след като в първито дерби за сезона срещу Левски шампионите спечелиха като гост с резултат 87-77. Така те отново влязоха в правия път след поражението от Балкан миналата неделя и вече са с 6 успеха и 1 поражение, докато "сините са отзад с баланс 5-2. Следващата седмица Лукойл приема Рилски спортист, а Левски го чака гостуване на Черноморец.


След равностойна игра в първите 15 минути на двубоя, шампионите успяха да се откъснат в края на първото полувреме. Тогава те направиха серия от 11-2 и така дръпнаха с 11 точки, като все пак с тройка на Христо Захариев домакините намалиха.


До средата на третата четвърт гостите водеха с добър аванс, но пък след 10 поредни точки левскарите намалиха само на 1. Двата тима след това си размениха няколко коша, но пък в последната минута и половина на частта шампионите вкараха 8 точки поред и пак се откъснаха. Това сякаш пречупи устрема на левскарите, тъй като в последната четвърт гостите продължиха серията си с още 5 точки, което се оказа и решаващо.


Шампионите имаха по-добра успеваемост от тройката, което даде и разлика. Те успяха в 11 от 28 опита за 39%, докато домакините бяха само 6 от 21 за 29%.


Най-резултатен за победителите бе Димитрис Вергинис със 17 точки. Капитанът в днешния мач Божидар Аврамов бе на ниво с 12 точки, 6 асистенции и 5 борби, а по 11 точки вкараха Александър Янев и Киърън Ачара (8 борби).


За домакините над всички бе Павел Иванов, който отбеляза 24 точки. Лайънъл Чалмърс добави 18 точки и 5 асистенции, а с 10 точки и 8 борби бе Николай Върбанов


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Левски, Лукойл Академик, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи