Лукойл излъга Рилски в края


Лукойл излъга Рилски в края
14-12-2013 22:24

Шампионите се спасиха от второ поредно домакинско поражение


Лукойл Академик продължава да е лидер в мъжката Теси НБЛ. Шампионите са единствени с едно поражение, след като победиха Рилски спортист у дома с 92-87. Успехът дойде доста трудно, тъй като самоковци водеха преди последните 90 секунди на мача. В решителните моменти шампионите успяха да измъкнат победата, но не убедиха никой с играта си, като по този начин домакините се спасиха от второ поредно домакинско поражение след това от Балкан преди две седмици. Така след края на първия етап Лукойл е начело с баланс 7-1, докато Рилецо дели 5-6 място с баланс 4-4.


В края на първата част шампионите направиха добра серия и поведоха, но пък в началото на втората Рилецо отговори със същото и мачът продължи равностойно. Гостите все пак се представяха една идея по-добре и имаха аванс в резултата, а в третата част след две поредни тройки на Върнън Тейлър те дори дръпнаха с 9 точки. Гостите от Самоков продължиха да водят в следващите минути, като мачът бе решен в последните две.


При минута и половина до края Аландо Тъкър отбеляза и най-накрая изведе домакинине напред, като преди това Еван Равънел изпусна два наказателни удара за самоковци. Веднага обаче Дарин Иванов отговори със страхотна тройка за Рилски, но тя бе върната от Димитрис Вергинис и Лукойл пак поведе. Последва грешка за гостите, а след това кош и един успешен наказателен удар на Божо Аврамов, което направи разликата 4 точки при 50 секунди до края. В ответната атака Рилецо пак сбърка и след това Веско Веселинов уж реши изхода на срещата с две точни стрелби от линията. Върнън Тейлър върна бърз кош, но последва грешка за домакинита. Златин Георгиев вкара тройка и така разликата падна само до 1 точка при 22 секунди до края, но 5 по-късно Аврамов я върна на 3. Последва нова грешка на Рилецо, след която вече шанс за обрат нямаше.


Гостите стреляха по-добре от тройката и успяха в 9 от 19 опита срещу 5 от 16 за домакините. Шампионите обаче вкараха 25 наказателни удара при 31 опита, а Рилецо бе 14 от 21.


Аландо Тъкър бе над всички за победителите със своите 27 точки и 9 борби. Божидар Аврамов се отчете с 14 точки и 5 асистенции, а Димитрис Вергинис вкара 13 точки.


За гостите страхотно игра Върнън Тейлър, който пропусна само 3 от своите 18 опита. Така той завърши с цели 36 точки, а освен това имаше и 6 борби. Дарин Иванов пък продължи с добрите си изяви и съумя да вкара 11 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи