Ямбол надигра Берое в интересен мач


Ямбол надигра Берое в интересен мач
(сн. lap.bg)
29-03-2014 20:06

Павлин Иванов с решителна тройка 31 секунди преди края


Ямбол направи още една важна стъпка към петото място в редовния сезон на мъжката ТЕСИ НБЛ след втори пореден успех. Тимът бе домакин на старозагорския Берое и спечели с 92-88 в много интересен двубой. Двата тима се гонеха в резултата от началото до края, а двубоят бе решен в последните 30 секунди. Така ямболии вече са с 12 успеха и 8 поражения в първенството и имат четири победи повече от шестия Рилски спортист. Беройци пък заемат осмата позиция с баланс 3-17, а следващата седмица гостуват на Спартак в Плевен и ще се опитат да се изравнят с тях. Ямбол пък ще играе с Балкан в Ботевград след осем дни.


Беройци тръгнаха по-добре в мача и водеха доста време от първата част. Малко преди края й разликата стигна до 9 точки, но домакините съумяха да се доближат на 6 след десет минути игра. Втората четвърт започна със 7-0 за Ямбол, след което играта тръгна кош за кош. Така бе до края на първото полувреме, което приключи с тройка със сирената за беройци и 3 точки аванс за тях.


За начало на второто полувреме двата тима си вкараха пет тройка, като две за домакините наниза Павлин Иванов, а гостите вкараха три, а за тях се отличи Омар Стронг. Така заралии дръпнаха с 6 точки, но пък Ямбол вкара 7 поред и поведе. След това играта отново вървеше кош за кош, но все пак след 30 минути игра домакините поведоха с 3 точки. Те вкараха и първите пет за последната четвърт, което им донесе аванс от цели 8. Беройци намалиха на 4, но тройка на Славейков вдигна разликата на 7, а малко след това пак стана осем точки. Гостите обаче не се отказаха, а успяха да направят серия от 8-0 и да изравнян при оставащи 47 секунди. 16 по-късно Павлин Иванов вкара тройка за домакините и им даде преднина, а при 18.8 до края Берое намали с точка дефицита си. Ямбол отговори с два успешни наказателни удара веднага след това, а те се оказаха и последните точки в мача.

 

Най-резултатен за победителите стана Павлин Иванов с 27 точки.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи